Ισχυρό πολιτικό αντίκτυπο για την κυβέρνηση έχει το σκάνδαλο Πάτση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο EUROKINISSI

 

Στο γαλάζιο στρατόπεδο ανησυχούν ότι το σκάνδαλο Πάτση θα κάνει μεγαλύτερη ζημιά στη ΝΔ από ό,τι η υπόθεση των υποκλοπών.

Αθήνα.- Η υπόθεση των υποκλοπών δεν επέφερε τελικά στην κυβέρνηση το πλήγμα που περίμενε η αντιπολίτευση. Στο γαλάζιο στρατόπεδο όμως ανησυχούν ότι το σκάνδαλο με την εισπρακτική του Ανδρέα Πάτση θα κάνει μεγαλύτερη ζημιά στη Νέα Δημοκρατία.

Και αυτό καθώς η πλειοψηφία των πολιτών έχει απολύτως αρνητική εικόνα για τις εισπρακτικές εταιρείες και ουκ ολίγοι είναι οι δανειολήπτες που ζουν με άγχος για το μέλλον. Το γεγονός δε ότι βουλευτής της ΝΔ πιάστηκε με το δάχτυλο μέσα στο μέλι του δημοσίου, έχει ισχυρό πολιτικό αντίκτυπο για την κυβέρνηση, τη στιγμή ειδικά που η κοινωνία στενάζει από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση.

Οι βουλευτές της ΝΔ ανησυχούν ότι οι πολιτικές επιπτώσεις του σκανδάλου θα “πάρουν μπάλα” άπαντες και πολλά γαλάζια στελέχη διαμαρτύρονται ότι σπιλώνεται συνολικά η παράταξη από τη δράση του κ.Πάτση.

Ο βουλευτής Γρεβενών τα έκανε μάλιστα ακόμη χειρότερα με μπαράζ ραδιοτηλεοπτικών εμφανίσεων και δηλώσεων χθες, επιμένοντας ότι δεν έκανε τίποτε παράνομο και καρφώνοντας το Μαξίμου ότι γνώριζε για τις εξωχώριες εταρείες του και την επαγγελματική του δραστηριότητα τόσο με εισπρακτικές εταιρείες όσο και με το δημόσιο.

Σε κάθε περίπτωση είναι γεγονός ότι η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής είχε θέσει στο αρχείο καταγγελίες για το ψευδές πόθεν έσχες του βουλευτή Γρεβενών αλλά και για συμμετοχή σε κυπριακή offshore εταιρεία HORSELORD LTD, καθώς ο κ. Πάτσης έδωσε συμπληρωματικά στοιχεία και το θέμα έκλεισε εκεί…

Σημειώνεται πως η HORSEHOLD είχε επενδύσει 1 εκ. ευρώ στην εταιρεία αποκλειστικού σκοπού Lyktos Participations, μια επένδυση που αρχικά δεν είχε δηλωθεί. Η Lyktos είναι η εταιρεία που φέρεται να αγόρασε αντί 4.300.000 ευρώ, κόκκινα δάνεια της Τράπεζας Πειραιώς, τα οποία ανέρχονταν σε περίπου 62.000.000 ευρώ.

Οι δε δηλώσεις πόθεν έσχες του κ.Πάτση αναμένεται να σταλούν στον οικονομικό εισαγγελέα κατόπιν σχετικού αιτήματος. Η κυβέρνηση εξάλλου έχει εκ των πραγμάτων επιλέξει τη γραμμή της “κάθαρσης”, διαχωρίζοντας τη θέση της από το βουλευτή Γρεβενών.

Αίσθηση προκάλεσε πάντως χθες η παρέμβαση της πρώην υπουργού, Ντόρας Μπακογιάννη, που παραδέχθηκε ότι “ξέφυγε στη ΝΔ να κάνει την έρευνα εγκαίρως”, αλλά εστίασε στο γεγονός ότι εν τέλει ο κ.Πάτσης διεγράφη.

Αυτή εν τέλει θα είναι και η γραμμή άμυνας: Κυβέρνηση και ΝΔ επιμένουν ότι δεν γνώριζαν τη δραστηριότητα του βουλευτή και επικαλούνται πως όταν το θέμα πήρε διαστάσεις, ετέθη εκτός ΚΟ και κόμματος, καθώς εισπρακτικές και δουλειές με το δημόσιο “δεν συνάδουν με το ήθος της παράταξης”.

Μένει όμως να απαντηθεί το ερώτημα γιατί όταν έγιναν οι πρώτες αποκαλύψεις δεν ελήφθησαν μέτρα για τον κ. Πάτση, αλλά μόνον όταν οι αντιδράσεις πήραν μορφή χιονοστιβάδας η ΝΔ προχώρησε στη διαγραφή του.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επέλεξε πάντως να μην ασχοληθεί με το ζήτημα κατά τη συνεδρίαση χθες του υπουργικού συμβουλίου, θέλοντας να δείξει ότι το θεωρεί λήξαν με τη διαγραφή Πάτση.

 

News247.gr