Βόλος – Παναθηναϊκός 1-5: Παράνοια και πάρτι με άριστα 10/10

Εχοντας σε καταπληκτική μέρα τον Παλάσιος που «κλείδωσε» το τρίποντο με δύο γκολ από το πρώτο ημίχρονο (39′, 44΄) ο Παναθηναϊκός συνέτριψε με 5-1 το Βόλο μετατρέποντας το ματς σε πάρτι και φτάνοντας στο ιστορικό 10/10 μια εβδομάδα πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Βόλος – Παναθηναϊκός: Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Σάντσες και ο Σένκεφελντ με τον Μάγκνουσον στο κέντρο της άμυνας. Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρντ η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Βέρμπιτς, δεξιός ο Παλάσιος και στη κορυφή ο Σπόραρ.

Ο Βόλος του Κώστα Μπράτσου παρατάχθηκε με τον Κλέιμαν στην υπεράσπιση της εστίας. Δεξιός μπακ ο Άλχο, αριστερός ο Λούνα και ο Σιελής με τον Εσκοβάλ οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Τσοκάνης, Μπαριέντος, Μεθκίδα στον άξονα του κέντρου. Ντέλετιτς και Φερνάντες πίσω από τον Οζέγκοβιτς.

Πεντάλεπτο… φωτιά με ”εμπρηστή” τον Παλάσιος!

Το Τριφύλλι στο πρώτο ημίχρονο είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, ο Βόλος προσπάθησε στο πρώτο τέταρτο να παίξει στα ίσια το ματς αλλά στην συνέχεια οπισθοχώρησε, με τον Παναθηναϊκό να πιέζει ασφυκτικά. Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχαν πέντε καλές στιγμές για να σκοράρουν, αλλά τέσσερις φορές ο Βέρμπιτς και μία ο Σπόραρ δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στο πλεκτό.

Οι εκτελέσεις τους δεν ήταν ιδανικές και ο πορτιέρε των γηπεδούχων είχε εύκολο έργο. Το ημίχρονο κυλούσε προς το τέλος του στο 0-0 αλλά ο Σεμπαστιάν Παλάσιος έβαλε… φωτιά στο Πανθεσσαλικό μέσα σε ένα πεντάλεπτο.

Ο Αργεντινός εξτρέμ σκόραρε δύο φορές, έβαλε τους ”πράσινους” σε ρόλο οδηγού και έθεσε στέρεες βάσεις νίκης για την ομάδα του. Στο 39′ πέρασε τον Λούνα από δεξιά και με τρομερό σουτ με το εξωτερικό άνοιξε το σκορ ενώ στο 44′ κατέβασε την μπάλα από μακρινή μεταβίβαση του Μπρινιόλι και με το αριστερό αιφνιδίασε τον Κλέιμαν, διαμορφώνοντας μέσα σε αποθέωση το 2-0!

Ιστορικό πάρτι και πεντάρα με μπαλάρα

Ο Βόλος στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε με ρίσκα, για να μπορέσει να βρει το γκολ που θα τον έβαζε στο ματς την ώρα που ο Παναθηναϊκός διαχειρίζονταν το υπέρ του αποτέλεσμα, ρίχνοντας τον ρυθμό του αγώνα. Στο 60′ ο Οζέγκοβιτς σούταρε άουτ σε μία μεγάλη ευκαιρία και στην συνέχεια ξεκίνησε ένα ιστορικό και χορταστικό πάρτι του Τριφυλλιού. Ιστορικό για το 10/10 που αποτελεί το κορυφαίο ξεκίνημα στην ιστορία του συλλόγου και χορταστικό γιατί η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με ένα τρομερό επιθετικό ξέσπασμα πέτυχε ακόμη τρία γκολ και… σκόρπισε στους πέντε ανέμους τον αντίπαλο!

Στο 63′ ο Χουάνκαρ με σουτ που κόντραρε στον Εσκοβάλ έκανε το 3-0, στο 67′ ο Τσέριν με υπέροχη ντρίμπλα μέσα στην περιοχή και σουτ έγραψε το 4-0 ενώ ο Σπόραρ μετά από υπέροχη κάθετη του Μπερνάρντ στο 76′ έκανε το 5-0.

Το μόνο που κατάφερε ο Βόλος ήταν να μειώσει σε 5-1 στο 84′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νοκέρ. Ο Παναθηναϊκός με επίδειξη δύναμης έκανε ακόμη ένα αήττητο βήμα προς τον τίτλο, αύξησε την διαφορά από την δεύτερη ΑΕΚ στο +9 και περιμένει το αυριανό ντέρμπι των ”δικεφάλων” στη Νέα Φιλαδέλφεια.

MAN OF THE MATCH: Σεμπάστιαν Παλάσιος. Ο Αργεντινός εξτρέμ όταν η μπάλα έκαιγε και η ομάδα του ήθελε το κάτι παραπάνω δημιουργικά, εκείνος με γκολάρα στο 39′ και ωραία εκτέλεση στο 44′ πέτυχε δύο γκολ και… καθάρισε για την ομάδα του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μπερνάρντ. Ο Βραζιλιάνος αρτίστας έκανε την πιο γεμάτη του εμφάνιση με την πράσινη φανέλα. Εκτός από την υπέροχη ασίστ στο 5-0, είχε συμμετοχή και σε άλλα γκολ. Βρήκε χώρους και διέλυσε την άμυνα του Βόλου. Στην ίδια κατηγορία, φυσικά και ο Άνταμ Τσέριν, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ με τον Παναθηναϊκό με υπέροχη ατομική ενέργεια.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Βόλος είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα από την μέση και μπροστά αλλά ανασταλτικά έχει ”θέματα”. Απόψε στο Πανθεσσαλικό οι αμυντικοί και οι μέσοι των γηπεδούχων, όπως και ο πορτιέρε Κλέιμαν, βρέθηκαν σε πολύ κακό βράδυ και η ομάδα τους το πλήρωσε ακριβά.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Οζέγκοβιτς στο 60′ είχε μια τεράστια, την πιο μεγάλη ευκαιρία του Βόλου στο ματς για να ξαναμπεί η ομάδα του Μπράτσου στο παιχνίδι. Από πλεονεκτική θέση σούταρε ψηλά άουτ και δεν κατάφερε να μειώσει σε 2-1.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου. Ορθά ο Έλληνας ρέφερι μετά από ειδοποίηση του VAR μέτρησε το 3-0 του Χουάνκαρ, καθώς ο Βέρμπιτς δεν επηρέαζε την φάση. Σωστή και το πέναλτι υπέρ του Βόλου, καθώς ο Σένκεφελντ ”γκρέμισε” τον Τσοκάνη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός ήταν… οδοστρωτήρας στον Βόλο, έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο και νίκησε τον Βόλο με 5-1 στη πιο χορταστική εμφάνιση της φετινής σεζόν. Με πρωταγωνιστές τους Παλάσιος, Μπερνάρντ, Τσέριν και Σπόραρ το Τριφύλλι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε το 10/10 και δεν σταματά πουθενά.

 

Gazzetta.gr