«Φωτογραφική» επιστολή Κρις Παππάς: Να μην χρησιμοποιούνται αμερικανικά όπλα μεταξύ συμμάχων του ΝΑΤΟ

Επιστολή στις επιτροπές Αμυντικών Υποθέσεων Βουλής και Γερουσίας ο ομογενής Βουλευτής Κρις Παππάς ζητεί να διατηρηθεί τροπολογία 1271 σε τελικό κείμενο του αμυντικού προϋπολογισμού.

Με επιστολή στις επιτροπές Αμυντικών Υποθέσεων Βουλής και Γερουσίας ο ομογενής Βουλευτής Κρις Παππάς ζητεί να διατηρηθεί η τροπολογία 1271 στο τελικό κείμενο του αμυντικού προϋπολογισμού.

«Οι προϋποθέσεις είναι λογικές και προς συμφέρον ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Ζητάμε να μην χρησιμοποιούνται αμερικανικά όπλα μεταξύ συμμάχων για εχθρικούς σκοπούς», αναφέρει η σχετική επιστολή.

Οι αντιδράσεις για την πιθανή πώληση των αναβαθμισμένων F-16 στην Τουρκία συνεχίζονται στις ΗΠΑ, την ίδια στιγμή που η Άγκυρα επιμένει στις απειλές και στις εμπρηστικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας.

Αμερικανοί βουλευτές -και όχι μόνο ο Κρις Παππάς- ζητούν επιτακτικά από την αμερικανική κυβέρνηση να πιέσει την Τουρκία και να την αναγκάσει να ρίξει τους τόνους στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Ένα μέσο που χρησιμοποιούν, είναι να συμπεριληφθεί όρος σε μία πιθανή πώληση μαχητικών, να μην χρησιμοποιηθούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και απέναντι σε οποιονδήποτε σύμμαχο στο ΝΑΤΟ.

Πηγή: skai.gr