Κίνδυνος αποκλεισμού σπουδαίων ελληνικών κοινοτήτων από το συνέδριο της ΟΕΚ Γερμανίας

Στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας (ΟΕΚ). Το τελευταίο συνέδριο είχε πραγματοποιηθεί το 2016, δηλαδή πριν έξι έτη παρόλο που το καταστατικό της ΟΕΚ Γερμανίας ορίζει συνέδριο με εκλογές νέου Δ.Σ. και Ε.Ε. κάθε δύο έτη. Σίγουρα θα εξαιρέσουμε το χρονικό διάστημα της Πανδημίας όπου δε μπορούσε να πραγματοποιηθεί συνέδριο δια ζώσης αλλά η επιμήκυνση της θητείας σε αυτήν την περίπτωση είναι κατά την εκτίμηση πολλών παράτυπη.

Αυτό θα είναι σίγουρα ένα θέμα συζήτησης που θα τεθεί από πολλές ελληνικές κoινότητες και το Δ.Σ. θα μπορεί να απολογηθεί και να τοποθετηθεί σε αυτό το γεγονός. Ένα πολύ σημαντικό θέμα είναι ένας κίνδυνος αποκλεισμού ελληνικών κοινοτήτων από το συνέδριο της ΟΕΚ Γερμανίας και κατά τη γνώμη των ομιλούντων από άρθρα τα οποία είναι ανύπαρκτα. Και μάλιστα κοινοτήτων που είτε είναι πολύ δραστήριες παρουσιάζοντας μεγάλο εθελοντικό και κοινωνικό έργο με ουσία, είτε είναι ιδρυτικά μέλη της ΟΕΚ και είτε είναι ενεργές ελληνικές κοινότητες με πολλά μέλη. Στη συνέντευξη θα ακούσετε τοποθετήσεις και σπουδαίες ενημερώσεις από τους προέδρους ελληνικών κοινοτήτων για την δράση και αντίδραση της ΟΕΚ.

Ακούστε ολόκληρη τη δίωρη συνέντευξη με την Ελένη Ραφαηλίδου – Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Waiblingen, τον Παναγιώτη Ματλή – Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Berlin, την Γεωργία Γουβαλάρη – Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Augsburg, τον Αντώνη Κερλίδη – Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Fürth, την Θεοδώρα Ασημακοπούλου – Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Augsburg, τον Φώτη Φωτιάδη – Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Waiblingen και τον Κώστα Καχριμανίδη – Μέλος της Ελληνικής Κοινότητας Waiblingen

https://www.youtube.com/watch?v=l4MUhEn2Bws

https://www.facebook.com/groups/153200889335/permalink/10159917756054336/

Διαμαντής Γκίκας/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ