WTA Finals: Θριαμβεύτρια στο Τέξας η Καρολίν Γκαρσία

Η Καρολίν Γκαρσία που απέκλεισε τα ημιτελικά τη Μαρία Σάκκαρη, κατέκτησε τον τίτλο στο WTA Finals του Φορτ Γουόρθ και πανηγύρισε το σημαντικότερο τρόπαιο της καριέρας της.

Το Νο6 του ταμπλό στο Τέξας, μετά από συναρπαστική και κλειστή μάχη, επιβλήθηκε 7-6 (4), 6-4 της Αρίνα Σαμπαλένκα, κατακτώντας τον 4ο τίτλο της στη φανταστική σεζόν που πραγματοποίησε.

“Ήταν ένας πολύ έντονος τελικός. Είμαι πολύ υπερήφανη με τον τρόπο που παρέμεινα ψύχραιμη και συγκετρωμένη σε κάθε πόντο του παιχνιδιού”, είπε η Γκαρσία αμέσως μετά, φορώντας το παραδοσιακό καουμπόικο καπέλο του Τέξας.

Μόλις ένα break ήταν αυτό που έκρινε τη νικήτρια του τελικού, αφού στο εναρκτήριο σετ καμία από τις δύο τενίστριες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν καν ευκαιρία για break, σερβίροντας και οι δύο εξαιρετικά.

Η Γκαρσία αποδείχθηκε λίγο πιο ψύχραιμη και ικανή στο tie break, αν και χρειάστηκε τρία set points για να το κλείσει.

Το break στο εναρκτήριο game του 2ου σετ, ήταν αυτό που έδωσε στην 29χρονη Γαλλίδα τη νίκη αφού συνέχισε να σερβίρει εξαιρετικά και δεν επέτρεψε στην αντίπαλό της να δημιουργήσει ευκαιρίες, ολοκληρώνοντας τη σπουδαία νίκη της μετά από 1 ώρα και 42 λεπτά αγώνα.

Ο τίτλος στο Τέξας, φέρνει την Γκαρσία στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, την Σαμπαλένκα στο Νο5 και η Σάκκαρη στο Νο6.