Ο Γιώργος Γεωργόπουλος παρέδωσε το Στικάκι του οικονομικού ελέγχου στους δημοσιογράφους

Νέα Υόρκη.- Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Γιώργος Γεωργόπουλος το μεσημέρι του Σαββάτου, 19 Νοεμβρίου 2022, παρέδωσε στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την δράση της Ομοσπονδίας το Στικάκι «USB Driver» προκειμένου να το μελετήσουν και να αφυπνίσουν την ομογένεια και τους δωρητές της Ομοσπονδίας για τα άκρως ανησυχητικά ευρήματα που έφερε στο προσκήνιο η πολύμηνη έρευνα της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής υπό τους κ.κ. Κώστα Μάστορα και Γιάννη Στρουμπάκη.

Παραδίδοντας το διεμήνυσε ότι η καθυστέρηση τριών περίπου εβδομάδων οφείλεται στο γεγονός ότι ως εκλεγμένος πρόεδρος για μείζονα ζητήματα που σχετίζονται με το παρών και το μέλλον της Ομοσπονδίας έπρεπε να συμβουλευτεί το Διοικητικό Συμβούλιο και διότι τον τελευταίο λόγο τον έχει η γενική συνέλευση ως το ανώτατο νομοθετικό και θεσμικό όργανο της Ομοσπονδίας.

«Η γενική συνέλευση της 17ης Νοεμβρίου, όπως ανέφεραν και οι «Αναμνήσεις» έδωσε το πράσινο φως για την παράδοση του Στικακιού. Οφείλει και πρέπει η ομογένεια να μάθει την αλήθεια. Το εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας ουδεμία σχέση έχει με το αμαρτωλό παρελθόν. Από της εκλογής του μέχρι και ετούτη την ώρα λειτουργεί στην εξορία, διότι το Σταθάκειο Κέντρο τελεί υπό κατάληψη», δήλωσε ο κ. Γεωργόπουλος.

Ο κ. Γεωργόπουλος εξήρε το έργο της Ανεξάρτητης Εξελεγκτική Επιτροπής και μεταξύ άλλων τόνισε ότι «προσέφεραν μια μοναδική και ανεπανάληπτη υπηρεσία στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης» και συνάμα μια ευκαιρία να δοθεί τέλος στην πρακτική «μπείτε σκύλοι και αλέστε και αλεστικό μην δίνετε».

«Το έχω δηλώσει από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντα. Στο πυρ το εξώτερο όσοι αναμίχθηκαν και ευθύνονται με τα οικονομικά της Ομοσπονδίας τα τελευταία έξι χρόνια που ερευνήθηκαν», επεσήμανε.

Ερωτηθείς για τα επόμενα βήματα επεσήμανε: «Στην επικείμενη σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου θα συζητήσουμε την πρόταση σύγκλισης φόρουμ των προέδρων των υπαρκτών συλλόγων, αδελφοτήτων και κοινοτήτων της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης προκειμένου να τους ενημερώσουμε για τα ευρήματα του Ελέγχου και για την υλοποίηση του οδικού χάρτη που συμφωνήθηκε κατά την διάρκεια της τριμερούς σύσκεψης της 17ης Οκτωβρίου 2022.

«Η Ομοσπονδία απαρτίζεται από τους συλλόγους, τις αδελφότητες και τις κοινότητες. Οι πρόεδροί τους πρέπει να ενημερωθούν για όσα διαδραματίστηκαν τα τελευταία χρόνια και τα οποία οδήγησαν στον εμφύλιο σπαραγμό. Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο, δεν είναι ορφανές. Πρέπει να παραπεμφθούν όλοι όσοι κυβέρνησαν – συμπεριλαμβανομένης και της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων σε μια Ανεξάρτητη Πειθαρχική Επιτροπή που θα εκλέξει το φόρουμ των προέδρων», δήλωσε ο κ. Γεωργόπουλος.

Η αυτοαποκαλούμενη πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων, η οποία απαρτίζεται από τους κ.κ. Δημήτριο Καλαμαρά, Δήμο Σιώκη, Νικόλαο Διαμαντίδη, Ηλία Τσεκερίδη και Κλεάνθη Μεϊμάρογλου αρνήθηκε να παραχωρήσει στα ομογενειακά μέσω ενημέρωσης το στικάκι επικαλούμενη «ευαίσθητα στοιχεία».

 

Πηγή: Anamniseis.net