Παπαστεργιάδης: Μας χαροποίησε η ανακοίνωση λειτουργίας γραφείου του ΕΟΤ στη Μελβούρνη

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης, ανάμεσα στην Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη (δεξιά) και στην Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυς Λοΐζου.Φώτο: Supplied

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης από την δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης ότι ο ΕΟΤ θα ανοίξει επιτέλους γραφείο στη Μελβούρνη.

Το άνοιγμα γραφείου του ΕΟΤ στη Μελβούρνη της Αυστραλίας ανακοινώθηκε μετά από επικοινωνία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια κατά την διάρκεια της χοροεσπερίδας που δόθηκε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου ιατρών και βιοεπιστημόνων της διασποράς στη Μελβούρνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας το γραφείο θα ανοιχτεί

«Είναι κάτι που το προωθούμε εδώ και οκτώ χρόνια» είπε στο «Νέο Κόσμο» ο κ. Παπαστεργιάδης.

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το γραφείο του ΕΟΤ θα στεγαστεί στο Ελληνικό Κέντρο της Κοινότητας.

«Η Ελληνική Κοινότητα θα παραχωρήσει δωρεάν το γραφείο στον ΕΟΤ. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια για την βοήθεια που μας δίνει η Ελλάδα» είπε ο κ. Παπαστεργιάδης.

Πρόσθεσε δε πως το γραφείο του ΕΟΤ στο Ελληνικό Κέντρο, στην καρδιά της Μελβούρνης, θα συμβάλει να αυξηθεί ο αριθμός των Αυστραλών που επιλέγουν την Ελλάδα για τουρισμό.

«Και οι Αυστραλοί, όπως δείχνουν τα στοιχεία του ίδιου του ΕΟΤ ξοδεύουν κατά κεφαλή περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη εθνότητα» μας είπε.

Ο κ. Πατούλης, χαρακτήρισε την ανακοίνωση ως θετική εξέλιξη τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Πρόκειται για μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας υπάρχει η μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα ομογενών και η ίδρυση του γραφείου ΕΟΤ ήταν πάγιο αίτημα των ομογενών.

Είναι θετική εξέλιξη για την ίδια την Ελλάδα αλλά και για την ίδια τη Διασπορά και τον Ελληνισμό, δήλωσε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, επισημαίνοντας ότι ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας του τηλεφώνησε και του ανακοίνωσε την απόφαση για άνοιγμα Γραφείου του ΕΟΤ στη Μελβούρνη. Ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι η απόφαση αυτή είναι μια κοινή προσπάθεια του ιδίου και του κ. Παπαστεργιάδη.

Πηγή: Neoskosmos.com