Έκκληση Andrews και Guy στον Ελληνισμό της Αυστραλίας να τους ψηφίσει

Η προεκλογική εκστρατεία τελείωσε και η Βικτώρια αποφασίζει ή Daniel Andrews ή Matthew Guy. Φώτο: AAP /Diego Fedele-Joel Carrett

 

Με αποκλειστικά μηνύματά τους στον «Νέο Κόσμο» τόσο ο πολιτειακός πρωθυπουργός, Daniel Andrews, όσο και ο αρχηγός των Φιλελευθέρων, Matthew Guy, απευθύνουν μια ύστατη έκκληση στους ομογενείς ψηφοφόρους που δεν έχουν ασκήσει ακόμα το εκλογικό τους δικαίωμα να τους ψηφίσουν.

Ο πολιτειακός πρωθυπουργός, Daniel Andrews, ξεκινά το μήνυμά του ως εξής:

«Δημόπουλος, Στάικος, Ταρλάμης, Θεοφάνους – η σύνδεση της ελληνικής παροικίας με την Εργατική κυβέρνηση είναι τόσο ξεκάθαρη όσο και τα ονόματα αυτά.

«Η σχέση του Εργατικού Κόμματος με την ελληνική παροικία ξεκίνησε ουσιαστικά από την δεκαετία του ’70 με τον Γκοφ Ουϊτλαμ και παραμένει ισχυρή έως τις μέρες μας».

Στη συνέχεια, ο κ. Andrews αναφέρεται στις δοκιμασίες που πέρασε ο «πολυπολιτισμός» πριν γίνει αποδεκτός και εξηγεί γιατί το κόμμα του «επενδύει» στην ελληνική παροικία.

«Θα διαθέσουμε», αναφέρει, ένα εκατομμύριο δολάρια σε ελληνικές οργανώσεις για να βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις τους και άλλο $1.2 εκατομμύριο στο Lonsdale Street Festival και στο Oakleigh Glendi.

“Θα φέρουμε, επίσης, στη Μελβούρνη μια κορυφαία ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα για φιλικούς αγώνες».

Στην συνέχεια, ο πολιτειακός πρωθυπουργός αφού επικρίνει τους Φιλελεύθερους για τις ιδιωτικοποιήσεις που έκαναν πριν 30 χρόνια, αναφέρεται στο πρόγραμμά τους με στόχο την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την στήριξη των οικογενειών κλπ.

«Αν θέλετε φθηνότερους παιδικούς σταθμούς, φθηνότερη ενέργεια και απασχόληση, η επιλογή είναι μια. Ψηφίστε Εργατικό» λέει στους Έλληνες ο Daniel Andrews.

Στο μεταξύ, οι Εργατικοί ανακοίνωσαν και ένα πρόγραμμα βελτίωσης του «ελληνικού» πεζόδρομου Eaton Mall στο Oakleigh.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο GUY

Στο δικό του μήνυμα προς την ελληνική παροικία, ο ηγέτης του Συνασπισμού Φιλελευθέρων-Εθνικών, Matthew Guy, λέει μεταξύ άλλων:

«Η παράταξή μας παρουσίασε στο εκλογικό σώμα ένα αναλυτικό πρόγραμμα που θα οδηγήσει σε ευημερία και ανάπτυξη την Πολιτεία.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αφουγκραστήκαμε προσεκτικά τους πολίτες, αφού ζήσαμε τα δεινά της πανδημίας, αλλά και την ζημιά που έκαναν σε άτομα, οικογένειες και επιχειρήσεις τα lockdown του Andrews που ήταν τα μεγαλύτερα σε διάρκεια στον κόσμο.

Δεσμευόμαστε ότι:

* Θα βελτιώσουμε το σύστημα υγεία χωρίς αύξηση των φόρων.

* Θα μειώσουμε το δημόσιο χρέος που επί Andrews έχει εκτιναχθεί στα ύψη.

* Θα ανακουφίσουμε τις οικογένειες και τις μικρές επιχειρήσεις.

* Θα αποκαταστήσουμε την διαφάνεια και θα ενισχύσουμε τις κοινότητές μας και τον πολυπολιτισμό».

Στο μήνυμά του ο κ. Guy αναφέρεται αναλυτικά σε κάποια από τα προγράμματα της παράταξής του.

Όσον αφορά την ελληνική παροικία, μεταξύ άλλων, υπόσχεται:

* Θα διαθέσει 50 εκατομμύρια δολάρια στα επόμενα τέσσερα χρόνια σε προγράμματα που σχετίζονται με τον πολυπολιτισμό.

* Θα δώσει τέσσερα εκατομμύρια σε εθνικές μειονότητες με στόχο την διατήρηση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς και την δημιουργία νέων μεταναστευτικών μουσείων.

* Θα διαθέσει εννέα εκατομμύρια δολάρια για ανακαίνιση των εγκαταστάσεων των ελληνορθόδοξων ναών στις περιοχές Oakleigh, Clayton South, South Yarra, South Melbourne, Templestowe και North Balwyn.

* Θα διαθέσει $100.000 στο Πρόγραμμα της Αρχιεπισκοπής «Πέντε Άρτοι».

«Μετά από οκτώ χρόνια Εργατικών και Andrews, καλώ την ελληνική παροικία να μας ψηφίσει στις 26 Νοεμβρίου, για να εφαρμόσουμε το Πρόγραμμα Πραγματικές Λύσεις για την Βικτώρια» καταλήγει ο κ. Guy

Πηγή:neoskosmow.com