Οι “σκιώδεις υπουργοί” του ΠΑΣΟΚ

Ανακάτεψε την τράπουλα στους τομεάρχες το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και ανακοίνωσε τα νέα ονόματα των προσώπων που αναλαμβάνουν στο εξής  την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου και την  τεκμηριωμένη κριτική που επιδιώκει το κόμμα,  καθώς η χώρα μπαίνει στην τελική ευθεία για τις εκλογές, οι οποίες θα γίνουν με την απλή αναλογική.

Η νέα σύνθεση έχει αρκετές εκπλήξεις , η Κατερίνα Λάσπα, η οποία τοποθετήθηκε επικεφαλής του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων αλλά και ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ 3 Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος ορίστηκε αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Προστασίας. Αίσθηση προκαλεί και  η παρουσία του ταξίαρχου εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. Θανάση Κατερινόπουλου στη θέση του αναπληρωτή  γραμματέα Προστασίας του Πολίτη. Εντύπωση προκαλεί και η τοποθέτηση του πρώην βουλευτή του Ποταμιού και ηθοποιού, Νίκου Ορφανού που θα «ελέγχει» τον Πολιτισμό, ενώ  ο Παύλος Γερουλάνος θα έχει την ευθύνη του Τουρισμού (είναι και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας). Στον πιο ευαίσθητο πλέον, λόγω της συγκυρίας, τομέα της Ενέργειας  τοποθετήθηκε ο Χάρης Δούκας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Κουτσούκος παρέμεινε γραμματέας στον τομέα Οικονομικών, ο Γιώργος Μπουλμπασάκος στον τομέα Υγείας, η Εφη Μπέκου παρέμεινε στον τομέα Πρόνοιας, ο Βασίλης Χρονόπουλος στον Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Νίκος Τσούλιας στον Παιδείας και ο Μαρίνος Σκανδάμης στον Προστασίας του Πολίτη. Ένα πολιτικό πρόσωπο, ο Γιώργος Πεταλωτής, ανέλαβε τον τομέα Άμυνας.  Πεταλωτής και Γερουλάνος  είναι, και οι  οι δύο, πρώην υπουργοί της τελευταίας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

enikos.gr

php: Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν οι τομείς εξωτερικών, αυτοδιοίκησης και απόδημου ελληνισμού.