Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στο «Παιδεία» του Κονέκτικατ

Κονέκτικατ.- Η υπoυργός  Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη βρέθηκε χθες στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία» στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, μαζί με τον ιδρυτή της «Παιδείας», Ηλία Τομάζο. Η υπουργός επισκέπτεται αποκλειστικά την «Παιδεία» και τα ιδρύματά της, όπως το υπαίθριο θέατρο, το Παρεκκλήσιο των Τριών Ιεραρχών και το Μουσείο «Σπάρτη».

Είναι η πρώτη φορά που υπουργός της Ελλάδος επισκέπτεται το Κέντρο Ελληνικών Σποδών της «Παιδείας» από την ημέρα της ιδρύσεώς του πριν από 48 χρόνια. Το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ στην πόλη Storrs απέχει πάνω από δύο ώρες από τη Νέα Υόρκη και το ίδιο σχεδόν και από τη Βοστώνη.

Τονίζεται ότι η Ελληνική Εταιρεία «Παιδεία», πρωτοξεκίνησε δειλά-δειλά το 1974 από μια ομάδα φοιτητών στην αρχή στην πολιτεία του Κονέκτικατ από παιδιά που τολμούσαν και οραματίζονταν το αύριο του Ελληνισμού στην Αμερική. Ανθρωποι οι οποίοι ονειρεύονταν το μέλλον της Ελληνικής Παιδείας, Γλώσσας, Πολιτισμού, Ιστορίας, αλλά και τη συνάφεια του Ελληνισμού με την Ορθόδοξη Πίστη.

Η υπoυργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία» με τον ιδρυτή του, Ηλία Τομάζο στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, 29 Νοεμβρίου 2022. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Θεόδωρος Καλμούκος
Πηγή:ekirikas.com