Αργεντινή – Πολωνία 2-0 Vamos, vamos Argentina, πρόκριση στους 16 για την παρέα του Μέσι, πανηγύρισαν κι οι Πολωνοί

Η Αργεντινή έπιασε σπουδαία απόδοση για πρώτη φορά στο Μουντιάλ 2022 και επικράτησαν με 2-0 της Πολωνίας, με συνέπεια να πάρουν την πρώτη θέση του 3ου ομίλου. Προκρίθηκαν κι οι Πολωνοί στην ισοβαθμία με το Μεξικό.

Η Αργεντινή έπαιξε ως πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής και φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 για πρώτη φορά έπειτα από καιρό και επιβλήθηκε με 2-0 της Πολωνίας χάρη σε γκολ των Αλέξις Μακ Άλιστερ και Χουλιάν Άλβαρες, “κλειδώνοντας” την πρωτιά του 3ου ομίλου της διοργάνωσης.

Παρά την αποτυχία του Λιονέλ Μέσι σε πέναλτι που έπιασε ο Βόιτσιεχ Σέσνι, η “αλμπισελέστε” κέρδισε τον όμιλο και θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία το Σάββατο στη φάση των 16. Η Πολωνία θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία στην επόμενη φάση, αφού τερμάτισε στη 2η θέση λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων από το Μεξικό.

Μουντιάλ 2022, Πολωνία - Αργεντινή 0-2: Η παρέα του Μέσι πέρασε στους 16 με επιβλητική εμφάνιση, πανηγύρισαν κι οι Πολωνοί
OPTA

Ο Λεονέλ Σκαλόνι επιβράβευσε τον Ένσο Φερνάντες με θέση στο βασικό σχήμα ύστερα από το γκολ που σημείωσε κόντρα στο Μεξικό, όμως ο παρτενέρ του στη μεσαία γραμμή, Ροντρίγκο ντε Πολ, αποφάσισε να κάνει… ντεμπούτο στο Μουντιάλ. Ο μέσος της Ατλέτικο θυμήθηκε τις εμφανίσεις του στο Copa America και ήταν ο κινητήριος άξονας της “αλμπισελέστε”.

Εξάλλου, μόνο η Αργεντινή κινούσε την μπάλα, με τους Πολωνούς να έχουν επιλέξει στην πράξη ένα 4-5-1, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι στην κορυφή και τον Κάρολ Σβιντέρσκι πίσω του, με προτεραιότητα τη συνεισφορά στην άμυνα και δευτερευόντως υποστηρικτικές κούρσες στην επίθεση.

Η δράση μεταφέρθηκε πρώτα στο γήπεδο της Πολωνίας και από τα μέσα του 1ου μέρους και μετά στη μεγάλη περιοχή της. Οι Αργεντινοί ήταν πιεστικοί και το μόνο ερώτημα ήταν πώς θα διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των πρωτοπόρων του ομίλου, που προκρίνονταν ακόμα και με ισοπαλία.

Ο αριστερός μπακ της πρωταθλήτριας Νότιας Αμερικής, Μάρκος Ακούνια, εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή, αφού αρχικά αναλάμβανε τις τελικές προσπάθειες (με μεγάλη αστοχία) και στη συνέχεια τις τελικές πάσες (με καλύτερη μοίρα). Ο Χουλιάν Άλβαρες δοκίμασε αρκετές φορές τα αντανακλαστικά του Βόιτσιεχ Σέσνι και λίγο αργότερα το ίδιο έκανε και ο Ντε Πολ με τον Λιονέλ Μέσι, ακόμα και ο Άνχελ ντι Μαρία με απευθείας εκτέλεση κόρνερ.

Στο 38′, ο Σέσνι έπειτα από επέμβαση σε τετ α τετ και συνέχιση της φάσης, βγήκε για να διώξει μια σέντρα προ του Μέσι, όμως τον χτύπησε με το χέρι στο πρόσωπο και στη συνέχεια έπεσε πάνω του. Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι έχοντας δει τη φάση στο VIDEO, όμως ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους νίκησε τον πρώτο σε μουντιαλικές συμμετοχές Αργεντινό, που προσπέρασε τον Ντιέγκο Μαραντόνα (22 αντί 21).

Το 2ο ημίχρονο άρχισε με ό,τι έλειψε από το 1ο μέρος. Στο 1ο λεπτό, ο Ναουέλ Μολίνα έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Αλέξις Μακ Άλιστερ με σουτ από το πέναλτι έκανε το 1-0. Το γκολ απελευθέρωσε τους Αργεντινούς, αλλά δεν άλλαξε πολλά πράγματα για την Πολωνία, που έδειχνε να μην έχει σχέδιο επίθεση. Μία κεφαλιά του Καμίλ Γκλικ ήταν η μοναδική επικίνδυνη στιγμή των Πολωνών, που στη συνέχεια εξακολούθησαν να αμύνονται.

Οι αλλαγές της Πολωνίας δεν άλλαξαν την εικόνα του αγώνα, με την Αργεντινή να έχει το πάνω χέρι. Στο 67ο λεπτό είχε φτάσει η ώρα να “κλειδώσει” τη νίκη και την πρώτη θέση με γκολ του Άλβαρες, το οποίο διαδέχθηκαν άλλες δύο καλές στιγμές για γκολ.

Την ίδια στιγμή, το Μεξικό είχε πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων απέναντι στη Σαουδική Αραβία, με συνέπεια να προκύπτει σχεδόν απόλυτη ισορροπία με τους Πολωνούς στον πίνακα της βαθμολογίας. Μοναδική διαφοροποίηση ήταν οι πειθαρχικοί πόντοι, με την Πολωνία να έχει λιγότερες κίτρινες κάρτες και γι’ αυτό να πλασάρεται στη 2η θέση.

Οι Αργεντινοί είχαν τον έλεγχο μέχρι το τελευταίο λεπτό και μπορεί να έχασαν ευκαιρίες με τον Μέσι και τον Λαουτάρο Μαρτίνες, έμειναν στο 2-0, σκορ που εν τέλει έδωσε την πρόκριση και στους Πολωνούς.

Μουντιάλ 2022, Πολωνία - Αργεντινή 0-2: Η παρέα του Μέσι πέρασε στους 16 με επιβλητική εμφάνιση, πανηγύρισαν κι οι Πολωνοί
OPTA

ΠΟΛΩΝΙΑ: Σέσνι, Κας, Γκλικ, Κίβιορ, Μπερεσίνσκι (72′ Γέντζεϊτσικ), Ζιελίνσκι, Μπιέλικ (62′ Ντ. Σιμάνσκι), Κριχόβιακ (84′ Πιόντεκ), Φρανκόβσκι (46′ Σκόρας), Σβιντέρσκι (46′ Καμίνσκι), Λεβαντόβσκι

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια (59′ Ταγλιαφίκο), Ντε Πολ, Φερνάντες (79′ Πεσέλα), Μακ Άλιστερ (84′ Αλμάντα), Μέσι, Άλβαρες (79′ Άλβαρες), Ντι Μαρία (59′ Παρέδες)

Μουντιάλ 2022, Πολωνία - Αργεντινή 0-2: Η παρέα του Μέσι πέρασε στους 16 με επιβλητική εμφάνιση, πανηγύρισαν κι οι Πολωνοί
Η τελική βαθμολογία του τρίτου ομίλου

 

sport24.gr