Σαουδική Αραβία – Μεξικό 1-2

Το Μεξικό επιβλήθηκε 2-1 της Σαουδικής Αραβίας και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στον 4ο όμιλο όμως δεν ήταν αρκετή για να το στείλει στη φάση των 16, για να γνωρίσει τον αποκλεισμό από τη νοκ-άουτ φάση μετά από επτά οκτώ διαδοχικές προκρίσεις.

Με το αποτέλεσμα αυτό πέρασε με διαφορά τερμάτων στους 16 η Πολωνία η οποία ηττήθηκε 2-0 από την Αργεντική.

Έτσι, με γκολ του Αλ Νταουσαρί στο 95′ η Σαουδική Αραβία μείωσε σε 1-2 απέναντι στο Μεξικό, σφραγίζοντας παράλληλα την πρόκριση της Πολωνίας στη φάση των 16.

Η Σαουδική Αραβία ηττήθηκε με 1-2 από το Μεξικό στην τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου του Μουντιάλ 2022, σε ένα γκολ που πανηγύρισαν έξαλλα οι… Πολωνοί. Και αυτό διότι ήταν εκείνο με το οποίο σφράγισαν και τυπικά την πρόκρισή τους στη φάση των 16, βγαίνοντας πάνω από το Μεξικό στη διαφορά τερμάτων.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού και με το Μεξικό να έχει χάσει σωρεία ευκαιριών, ο Σαλέμ Αλ Νταουσαρί ολοκλήρωσε ιδανικά την επίθεση των Σαουδαράβων. Αυτή ήταν και η μοναδική αξιόλογη φάση που δημιούργησαν στο παιχνίδι. Κάπως έτσι, δεν χρειάστηκε να εφαρμοστεί καν το κριτήριο για τις λιγότερες κίτρινες κάρτες για να καθορίσει την πρόκριση ανάμεσα στην Πολωνία και το Μεξικό.

Σαουδική Αραβία (Ερβέ Ρενάρ): Αλ-Οβάις – Ταμπάκτι, Αλ Μπολεαχί, Αλ Αμρί – Αμπντουλχαμίντ, Αλ Χασάν, Κανό, Αλ Γκανάμ – Αλ Μπουραϊκάν, Αλ Σεϊρί, Αλ Νταουσάρι.

Μεξικό (Τάτα Μαρτίνο): Oτσόα – Σάντσες, Μόντες, Μορένο, Γκαγιάρδο – Άλβαρες, Πινέδα, Τσάβες – Λοζάνο, Μάρτιν, Βέγκα.

Σε λίγο περισσότερα