Αυστραλία – Δανία 1-0, στους 16 οι Αυστραλοί

Ο Λέκι έστειλε τα Καγκουρό στα νοκ άουτ και τους Δανούς σπίτι τους

Η Αυστραλία βρήκε ένα γκολ με τον Μάθιου Λέκι κι η νίκη 1-0 επί της Δανίας την έστειλε στα νοκ άουτ του Μουντιάλ 2022, αφήνοντας στην τελευταία θέση του ομίλου την ομάδα του Κρίστιαν Έρικσεν.

Η Αυστραλία έκανε για πρώτη φορά στην ιστορία της δύο νίκες σε φάση ομίλων και με το 1-0 κόντρα στη Δανία πήρε την πρόκριση στη φάση των 16 του Μουντιάλ 2022, αφήνοντας ουραγούς στον 4ο όμιλο τους Ευρωπαίους.

Το γκολ του Μάθιου Λέκι στην αντεπίθεση ήταν αρκετό για τα “καγκουρό”, που τελικά τερμάτισαν στη 2η θέση, πίσω από τη Γαλλία. Αυτό σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουν το νικητή του 3ου ομίλου (Πολωνία, Αργεντινή ή Σαουδική Αραβία) το προσεχές Σάββατο.

Μουντιάλ 2022, Αυστραλία - Δανία 1-0: Ο Λέκι έστειλε τα Καγκουρό στα νοκ άουτ και τους Δανούς σπίτι τους
OPTA

Ο στόχος της Αυστραλίας ήταν σαφής, έστω κι αν ο Γκράχαμ Άρνολντ δεν το παραδεχόταν. Η Δανία πήρε την κατοχή και προσπάθησε να απειλήσει από νωρίς την εστία του Ματ Ράιαν, όμως η πολυπρόσωπη άμυνα των Αυστραλών εμπόδιζε τις συνεργασίες των Δανών. Το αποτέλεσμα ήταν κάποια άσκοπα σουτ από κακές θέσεις, που γίνονταν εύκολη λεία για τον τερματοφύλακα των Αυστραλών.

Ο Γιόακιμ Μάλε και ο Γέσπερ Λίντστρεμ από αριστερά ήταν οι πιο επικίνδυνοι παίκτης για τη Δανία. Οι επελάσεις τους προκαλούσαν ρήγματα, όμως δεν είχαν συμπαράσταση από τους επιθετικούς, αφού ούτε ο Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ ούτε ο Αντρέας Σκοβ Όλσεν βρέθηκαν σε καλή μέρα.

Οι δύο προπονητές έκαναν από μία κίνηση στην ανάπαυλα, όμως η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Η Δανία είχε το πάνω χέρι, γύριζε την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή της αντιπάλου της, όμως δεν κατάφερνε να κάνει κάτι ουσιαστικό. Τα περισσότερα σουτ κόντραραν πάνω στα σώματα και γι’ αυτό ο Κάσπερ Χιούλμαντ έπρεπε να παρέμβει.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έριξε στον αγώνα τους Μίκελ Ντάμσγκααρντ και Κάσπερ Ντόλμπεργκ, “φρεσκάροντας” τη γραμμή κρούσης του. Στην επόμενη φάση όμως, η Αυστραλία βγήκε στην κόντρα με τον Μάθιου Λέκι, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και βρήκε τρόπο να σουτάρει, κάνοντας το 1-0 κόντρα στη ροή του αγώνα.

Το γκολ αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο των Δανών, που δίχως τις εμπνεύσεις του (κακού) Κρίστιαν Έρικσεν και με τον Μάλε να γίνεται αλλαγή στο 70′, δεν ήταν δυνατόν να φτάσει στην ανατροπή που χρειαζόταν.

Από το 80ό λεπτό και μετά, οι Δανοί κατέφυγαν και στις ψηλές μπαλιές, αφού μέχρι τότε δεν μπορούσαν να απειλήσουν με άλλους τρόπους. Ούτε με αυτόν τα κατάφεραν και ένα σουτ του Αλεξάντερ Μπαχ ήταν η πρώτη και τελευταία καλή στιγμή τους στο 2ο μέρος, όμως πολύ αργά για να τους δώσει ρυθμό.

Το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους κι η Αυστραλία προκρίθηκε σε νοκ άουτ για δεύτερη φορά στην ιστορία της και πρώτη από το 2006, αφήνοντας εκτός ένα από τα φαβορί του ομίλου.

Μουντιάλ 2022, Αυστραλία - Δανία 1-0: Ο Λέκι έστειλε τα Καγκουρό στα νοκ άουτ και τους Δανούς σπίτι τους
OPTA

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Ντέγκενεκ, Σούταρ, Ρόουλς, Μπέχιτς, Λέκι (89′ Χρούστιτς), Ιρβάιν, Μόουι, Γκούντγουιν (46′ Μπάκους), Ντιουκ (82′ Μακλάρεν), Μακγκρί (74′ Ράιτ)

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Ρ. Κρίστενσεν (46′ Μπαχ), Άντερσεν, Α. Κρίστενσεν, Μάλε (70′ Κορνέλιους), Χέιμπιεργκ, Γένσεν (59′ Ντάμσγκααρντ), Σκοβ Όλσεν (70′ Σκοβ), Έρικσεν, Λίντστρεμ, Μπρέθγουεϊτ (59′ Ντόλμπεργκ)

Μουντιάλ 2022, Αυστραλία - Δανία 1-0: Ο Λέκι έστειλε τα Καγκουρό στα νοκ άουτ και τους Δανούς σπίτι τους
Η τελική βαθμολογία του τέταρτου ομίλου

sport24.gr