Bιβλίο του Άντριου Μανάτου, ιδρυτή και προέδρου του OXI Day Foundation

Προσωπικότητες-κλειδιά, στο παρελθόν και στο παρόν, που διαμόρφωσαν και συνεχίζουν να διαμορφώνουν την ιστορία του Ελληνισμού αναδεικνύει το βιβλίο «Οι εξαιρετικοί Έλληνες: Τα αξιοσημείωτα επιτεύγματά τους και η φιλοσοφία ζωής από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα» του Άντριου Ε. Μανάτου, ιδρυτή και προέδρου του Washington OXI Day Foundation, το οποίο δημοσιεύθηκε πρόσφατα.

Σύμφωνα με την περιγραφή του βιβλίου, δεν πρόκειται μόνο για μια ιστορία του παρελθόντος, αλλά και του παρόντος – από τον Χρυσό Αιώνα της Ελλάδας μέχρι σήμερα. «Γεμάτο με ελάχιστα γνωστά ιστορικά στοιχεία για τον Ελληνισμό και τον ελληνικό λαό, ανέκδοτα για το τι σημαίνει να είσαι Έλληνας και μια εξερεύνηση της μοναδικά ελληνικής λέξης ‘φιλότιμο’, ή αγάπη για την τιμή, που διατρέχει βαθιά την ψυχή κάθε Έλληνα», αναφέρει η περιγραφή.

Το βιβλίο προβάλλει μερικούς από τους καλύτερους και λαμπρότερους Έλληνες και Ελληνοαμερικανούς, τα επιτεύγματά τους και υπενθυμίζει στους αναγνώστες την πραγματική σημασία του φιλότιμου και τα χαρακτηριστικά που έχουν βοηθήσει τους Έλληνες να συνεχίσουν να διαπρέπουν ακόμη και όταν οι πιθανότητες είναι εναντίον τους.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Στο βιβλίο παρουσιάζεται ακόμη η συμβολή των Ελλήνων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με το ΟΧΙ και τις προσπάθειες αντίστασης, μαζί με τις περίφημες ρήσεις των παγκόσμιων ηγετών εκείνης της εποχής.

Το βιβλίο περιλαμβάνει επίσης μια ενότητα, την οποία προλογίζει ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, καθώς και προσωπικά δοκίμια από επιφανείς Ελληνοαμερικανούς που αντανακλούν το πώς η ελληνική τους ταυτότητα επηρέασε την επιτυχία τους.

Μεταξύ αυτών που συμμετέχουν με δοκίμια στο βιβλίο, είναι ο πατέρας Άλεξ Καρλούτσος, πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η αντικυβερνήτης της Καλιφόρνιας Ελένη Κουναλάκη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Libra Group Γιώργος Λογοθέτης και ο  σύμβουλος έκδοσης του «Εθνικού Κήρυκα», Αντώνης Η. Διαματάρης .

ekirikas.com