Σάββας Αναστασιάδης: Η πολιτική να πάει την κοινωνία ένα βήμα προς τα πάνω

Την πεποίθηση ότι «η πολιτική πρέπει να πάει την κοινωνία ένα βήμα προς τα πάνω και όχι να ρέπει προς τον λαϊκισμό», εξέφρασε ο  βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης, πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς Σάββας  Αναστασιάδης  μιλώντας στο Radio North 98.0 και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Μωυσή.

O κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του να διοργανώσει δύο εκδηλώσεις με θέμα «Η θέση της γυναίκας σήμερα». Η πρώτη έγινε στο Πανόραμα και ακολουθεί μία ακόμη αυτήν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί στο Mediterranean Palace Hotel με ομιλήτριες τη Μαίρη Χατζάκου, πρόεδρο της ΜΕΒΓΑΛ και τη Λουκία Σαράντη, πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος.  «Υπάρχει καταιγισμός εκδηλώσεων με τη γυναίκα στο επίκεντρο που στέκονται όμως πρωτίστως σε αρνητικά γεγονότα, περιπτώσεις βίας.   Αποφάσισα να κάνω αυτές τις εκδηλώσεις   δίνοντας ένα θετικό μήνυμα:    υπάρχουν   γυναίκες δίπλα μας δυναμικές, αξιόλογες που δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία σε τομείς όπως η πολιτική, η τοπική αυτοδιοίκηση, η επιχειρηματικότητα, ο αθλητισμός.  Δυστυχώς οι κοινωνίες παραμένουν ανδροκρατούμενες, υπάρχει όμως και αυτή  η φωτεινή, αισιόδοξη διάσταση του θέματος που πρέπει να αναδεικνύουμε».

Ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε επίσης:

  • Για τα ευεργετικά μέτρα της κυβέρνησης προς τους πολίτες: «Τα τρία από τα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης   διαχειριζόμαστε κρίσεις, όπως η πανδημία, η κρίση με την Τουρκία, ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο πληθωρισμός. Στηρίξαμε την κοινωνία και τις ευάλωτες ομάδες για να την κρατήσουμε όρθια. Παρότι αντιμετωπίσαμε τόσα προβλήματα που ήταν αναπάντεχα και πρωτόγνωρα, η διαχείριση ήταν πολύ καλύτερη από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Έχουμε ρυθμό ανάπτυξης φέτος στο 6%, μειώνεται η ανεργία. Φυσικά χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμη. Ο στόχος πρέπει να είναι η ανάπτυξη και το επίπεδο διαβίωσης να φτάσει στα επίπεδα της Ευρώπης. Όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που δίνονται (Ταμείο Ανάκαμψης, νέα ΚΑΠ) είναι προς αυτήν την κατεύθυνση».
  • Για τον χρόνο των εκλογών: «Ακούγονται πολλές ημερομηνίες από διάφορους, για Ιανουάριο, Φεβρουάριο. Όλα είναι αυθαίρετα, δεν έχουν καμία βάση. Ούτε και έχει μεγάλη σημασία αν θα  γίνουν οι εκλογές Απρίλιο ή Μάιο. Σε τέσσερις ή πέντε μήνες θα γίνουν εκλογές, αυτό είναι γνωστό. Το πότε ακριβώς, είναι κάτι που ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα κρίνει και θα αποφασίσει».