Ομογενής η νεότερη Δήμαρχος του Merri-bek

Η Δήμαρχος Merri-bek, Angelica Panopoulos (δεξιά) και η Αντιδήμαρχος, Helen Davidson (αριστερά). Φώτο: Facebook/Merri-bek City Council

 

Η ομογενής, Angelica Panopoulos (Αγγελική Πανοπούλου), εξελέγη Δήμαρχος του Merri-bek City Council, για το 2022 – 2023.

Στα 23 της χρόνια, η κα Panopoulos, είναι μάλιστα η νεότερη που αναλαμβάνει τα ηνία του εν λόγω Δήμου.

«Η εκλογή μου στη Δημαρχία στέλνει ένα πολύ σαφές μήνυμα στην κοινότητά μας ότι οι νέοι και οι νέες, έχουν το δικαίωμα να κατέχουν θέσεις ηγεσίας, σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας. Η δημοκρατική διαδικασία ανήκει σε όλους μας», δήλωσε η ίδια, κατά την ομιλία αποδοχής της εκλογής της στο Coburg Civic Centre.

«Έχουμε μία υπέροχη, συμμετοχική κοινότητα στο Merri-bek και είναι τιμή μου να την υπηρετώ, με αξιοπιστία ,κατά τη θητεία μου. Το Merri-bek είναι ένας σπουδαίος τόπος για να ζει κανείς, να εργάζεται και να διασκεδάζει, αλλά πάντα έχουμε περισσότερη δουλειά να κάνουμε», πρόσθεσε.

«Είμαστε το πιο κοντινό επίπεδο διακυβέρνησης στην κοινότητά μας και έχουμε ευθύνη να διευθετήσουμε προβλήματα, για λογαριασμό τους».

«Οι βασικές δράσεις το επόμενο έτος θα περιλαμβάνουν την έναρξη της ανάπλασης του Κέντρου Αναψυχής Fawkner (Fawkner Leisure Centre) και του Κοινοτικού Κέντρου Saxon Street (Saxon Street Community Hub), την εισαγωγή ενός νέου συστήματος τεσσάρων κάδων που θα μειώσει τα απορρίμματα που στέλνονται σε χώρους υγειονομικής ταφής, τη συνέχιση των εργασιών μας για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην κοινότητά μας και τη συνηγόρηση προς την πολιτειακή κυβέρνηση για το έργο απομάκρυνσης των ισόπεδων διαβάσεων στο Brunswick».

Η κ. Panopoulos, είναι γέννημα θρέμμα του Glenroy. Εξελέγη πρώτη φορά δημοτική σύμβουλος Merri-bek (Moreland ακόμη τότε) το 2020 στην περιφέρεια North-West Ward, με τους Πράσινους, όντας τότε η νεότερη υποψήφιά τους.

«Οι παππούδες μου, και από τις δύο πλευρές, μετανάστευσαν από την Ελλάδα μετά τον Εμφύλιο πόλεμο. Ήρθαν σε μια νέα χώρα χωρίς να γνωρίζουν τη γλώσσα ούτε και τι τους επιφύλασσε το μέλλον. Χάρη στους δικούς τους αγώνες και τις προσπάθειες, είχα τόσες ευκαιρίες στη ζωή», είχε δηλώσει τότε σε συνέντευξή της στον «Νέο Κόσμο» και στη Μαρία Καμπύλη.

Σημειώνεται επίσης ότι η δημοτική σύμβουλος του Merri-bek, Helen Davidson, πρώην δήμαρχος, εξελέγη Αντιδήμαρχος για τους επόμενους 12 μήνες.

«Είναι τιμή μου να εκλέγομαι ως αντιδήμαρχος του Merri-bek. Υπό αυτήν την ιδιότητα, θα συνεχίσω να είμαι μια ισχυρή φωνή για τους κατοίκους του Merri-bek, ακούγοντας τις ανησυχίες των κατοίκων μας και υποστηρίζοντας τη βελτίωση των υπηρεσιών και των υποδομών», δήλωσε η κα Davidson.

Εκτιμάται ότι σχεδόν το 10% των περίπου 190.000 κατοίκων του Δήμου Merri-bek είναι Ελληνικής καταγωγής, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 5 Ελληνορθόδοξες εκκλησίες στην ευρύτερη περιοχή.

Ενδεικτικό είναι πως 3 από τους 11 εκλεγμένους το 2020 στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ομογενείς: Helen Pavlidis-Mihalakos (Ελένη Παυλίδη-Μιχαλάκου, εκλέγεται στην North-East Ward), Angelica Panopoulos (Αγγελική Πανοπούλου, North-West) και Lambros Tapinos (Λάμπρος Ταπεινός, South, Δήμαρχος 3 φορές στο παρελθόν – 2009, 2014, 2020).