Ελλάδα Ρομά: Σοβαρά επεισόδια στο Μενίδι, πυρπόλησαν λεωφορείο Ρομά: Σοβαρά επεισόδια στο Μενίδι, πυρπόλησαν λεωφορείο

Νέα ένταση σημειώθηκε στο Μενίδι το βράδυ της Τετάρτης, όταν Ρομά προκάλεσαν επεισόδια και πυρπόλησαν λεωφορείο. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πυροσβεστική στην περιοχή.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Μενίδι, με ομάδες να Ρομά να στήνουν οδοφράγματα και να πυρπολούν αστικό λεωφορείο στη λεωφόρο Φυλής και Ιουστινιανού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μια ομάδα ατόμων επιτέθηκε με πέτρες στο λεωφορείο και το ακινητοποίησαν. Στη συνέχεια επιτέθηκαν στον οδηγό και έβαλαν φωτιά στο όχημα το οποίο κάηκε ολοσχερώς.

Αστυνομικές δυνάμεις και πυροσβεστική δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σημείο και για αρκετή ώρα ήταν άγνωστο αν υπήρχαν τραυματίες.

Τελικά όπως διαπιστώθηκε το λεωφορείο δεν είχε επιβάτες και δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Με την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων τα συγκεντρωμένα άτομα διαλύθηκαν στους γύρω δρόμους και η πυροσβεστική προχώρησε στην κατάσβεση της φωτιάς.

Αντιδρώντας στον πυροβολισμό από αστυνομικό του 16χρονου, που χαροπαλεύει στο νοσοκομείο, Ρομά συνεχίζουν να κλείνουν τους δρόμους, στήνουν οδοφράγματα και επιτίθενται στην Αστυνομία.

Επιτέθηκαν στον οδηγό

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός που βγήκε από το λεωφορείο, δέχθηκε σφοδρή επίθεση με άγρια χτυπήματα από τους συγκεντρωμένους τσιγγάνους.

Η περιοχή θυμίζει εμπόλεμη ζώνη, ενώ ακούγονται και εκρήξεις.

Ακούστε την έκρηξη:

Ένταση και σε άλλες περιοχές

Παράλληλα, ένταση επικρατεί και σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο σημειώθηκε κλοπή ελαστικών από κατάστημα, ενώ οι δράστες έβαλαν φωτιά στο σημείο. Εκτιμάται ότι τα ελαστικά που έκλεψαν θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία οδοφραγμάτων.