«Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού»: Τιμήθηκαν ομογενείς για τη μεγάλη προσφορά τους στην κοινωνία

«Νέος Πολίτης της Χρονιάς» του Δήμου Manningham, η Stephanie Martinez. Φώτο: Supplied

 

Ο Δήμος Manningham απένειμε στην Ελληνοαυστραλή τρίτης γενιάς και δασκάλα δημοτικού σχολείου, Stephanie Martinez, το βραβείο του «Νέου Πολίτη της Χρονιάς» για την εξαιρετική προσφορά της στην κοινωνία.

Η Stephanie αναγνωρίστηκε ως «παράδειγμα της αλλαγής που φέρνει η επόμενη γενιά με έμφαση στην ευημερία της κοινωνίας, την ισότητα και τη δικαιοσύνη για όλους».

Ήταν υποψήφια για το ρόλο της στη δημιουργία της δράσης «Connecting Manningham», την οποία εμπνεύστηκε από τη μητέρα της – μια πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής που επικεντρώθηκε στην κάλυψη των αναγκών της κοινότητας, η οποία έγινε πραγματικότητα με τη βοήθεια του αδελφού της και των τοπικών συλλόγων Rotary/Rotaract.

Παράλληλα με τη σελίδα στο Facebook, όπου οι κάτοικοι μπορούν να ανταλλάσσουν ιδέες, συμβουλές, συστάσεις και να συζητούν φιλικά, η ομάδα διαθέτει επίσης έναν ιστότοπο που χρησιμεύει ως κατάλογος και μηχανή αναζήτησης, με σκοπό τη σύνδεση των δημοτών με τοπικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες.

Η δράση αυτή που ξεκίνησε πριν από δύο περίπου χρόνια έχει εξελιχθεί σε ένα αυτοσυντηρούμενο κοινωνικό δίκτυο που προωθεί τις επιχειρήσεις, την καλοσύνη και τις κοινωνικές υπηρεσίες στην περιοχή του Δήμου Manningham.

Η Βαρβάρα Αθανασίου-Ιωάννου αναγνωρίστηκε για τη συνεισφορά της στην τοπική της κοινωνία. Φώτο: Supplied

Στην ίδια τελετή, η Βαρβάρα Αθανασίου-Ιωάννου, συγγραφέας και ιδρύτρια του Δικτύου «Food for Thought» , τιμήθηκε με τον τίτλο «Εθελοντής της Χρονιάς της Doreen Stoves AM PSM JP» για την εξαιρετική προσφορά της στην κοινωνία του Manningham.

Πέρυσι η Βαρβάρα παρουσίασε το βιβλίο της «Her Voice: Greek Women and Their Friends», στο οποίο περιγράφει την προσωπική και επαγγελματική ζωή 40 γυναικών που ζουν στην Αυστραλία.

Κάθε χρόνο, στις 5 Δεκεμβρίου, γιορτάζεται η «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού».

neoskosmos.com