Ολυμπιακός: Οι σκέψεις του Μίτσελ για επιθετικό σχήμα με στόχο το “διπλό” στα Ιωάννινα

Ο Μίτσελ προσανατολίζεται να παρατάξει στην ενδεκάδα ό,τι καλύτερο διαθέτει από τη μέση και μπροστά με σκοπό ο Ολυμπιακός να φύγει με τη νίκη από τα Ιωάννινα στον αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ την Τετάρτη (21/12, 20:00, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24).

Ο Μίτσελ σκέφτεται να έχει στο αρχικό σχήμα, τόσο τον Χάμες όσο και τον Ίνμπομ Χουάνγκ για το ματς του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (21/12, 20:00, NOVA Sports Prime και Live SPORT24).

Ο Ισπανός θέλει να εκμεταλλευτεί όλα τα όπλα που έχει στα χέρια του κάτι που φάνηκε και από την αποστολή της ομάδας στην οποία συμπεριλήφθηκαν όλοι οι ετοιμοπόλεμοι ποδοσφαιριστές.

Έτσι, είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει τον αγώνα με τον Εμβιλά και τον Ίνμπομ Χουάνγκ στις θέσεις των κεντρικών χαφ, μπροστά τους τον Μπιέλ, τον Χάμες και τον Φορτούνη και στην κορυφή της επίθεσης τον Αραμπί ή τον Μπακαμπού. Πρόκειται για ένα επιθετικό σχήμα, με παίκτες που ο καθένας από μόνος του είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά στον αγωνιστικό χώρο.

Το σημαντικό όμως είναι να υπάρξει ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης και ο Ολυμπιακός να εμφανίσει σε μεγαλύτερη διάρκεια το αγωνιστικό πρόσωπο που είχε στο β΄ ημίχρονο του αγώνα Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ατρόμητο Αθηνών. Ο Μίτσελ θεωρεί ότι είναι κυρίως ζήτημα νοοτροπίας, θέλησης, αλλά και οι τρεις γραμμές να είναι κοντά και οι ερυθρόλευκοι να παρουσιαστούν πιο συμπαγείς.

Στο ενδεχόμενο που είναι στην ενδεκάδα ο Μαρσέλο και έχει ρόλο αριστερού μπακ, για παράδειγμα, θα πρέπει πότε ο αριστερός στόπερ και πότε ο ένας από τους δύο κεντρικούς χαφ να κλείνουν προς την πλευρά του, όταν ο Βραζιλιάνος προωθείται, προκειμένου να καλύπτουν τον κενό χώρο στην πλευρά του.

Είναι εμφανές ότι ο Μαρσέλο μπορεί να δώσει πολλά στον Ολυμπιακό στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού και σαφώς περισσότερα από τον Ρέαμπτσιουκ, αλλά χρειάζεται ταυτόχρονα να υπάρξει ομαδική δουλειά ανασταλτικά.

Μια και η αναφορά στα μετόπισθεν, ο Ολυμπιακός αναμένεται να έχει τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια στο παιχνίδι εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα και στην άμυνα τον Βρουσάι δεξιά, τον Μαρσέλο ή τον Ρέαμπτσιουκ αριστερά και στο κέντρο της άμυνας τον Ρέτσο, τον Παπασταθόπουλο ή τον Ντόη.

Ο Μίτσελ έχει στη διάθεσή του σχεδόν όλους τους παίκτες για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, με εξαίρεση τους εδώ και καιρό τραυματίες οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας Βαλμπουενά και Βατσλίκ.

Αναλυτικά οι επιλογές του: Κρίστινσον, Τζολάκης, Πασχαλάκης, Ρέτσος, Μαρσέλο, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Ντόι, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Φορτούνης, Χάμες, Βρουσάι, Μασούρας, Μπιελ, Αγκιμπού Καμαρά, Κασάμι, Ίνμπεομ Χουάνγκ, Σαμασέκου, Ροντρίγκες, Ελ Αραμπί, Μπακαμπού.

news24.gr