Market Pass και οι ηλικιωμένοι: Πως δεν θα μείνουν «στην απ’ έξω»

Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το Market Pass που θα κάνει πρεμιέρα από τον Φεβρουάριο, θα διαρκεί 6 μήνες και θα περιλαμβάνει χρήματα είτε σε άυλη κάρτα είτε σε λογαριασμό για την αγορά του 10% του κόστους των αγορών από σούπερ μάρκετ.

Για τους μεγαλύτερους ανθρώπους που δεν έχουν την δυνατότητα να έχουν στη κατοχή τους smartphone αλλά είναι δικαιούχοι, η διαδικασία όπως είπε είναι απλή αλλά θα χρειαστεί την συνδρομή συγγενικών τους προσώπων.

Market Pass: «Βοηθάτε Αλλήλους»

Υπάρχουν δύο δυνατότητες στους ηλικιωμένους επειδή μιλάμε για μία αγορά το μήνα: Mπορούν είτε να το κάνουν με το κινητό ενός στενού συγγενούς τους ή με τον παραδοσιακό τρόπο: Tα λεφτά πηγαίνουνε στο IBAN, οπότε παίρνει το 80% του ποσού και το κάνει.

Εξαιρούνται από τη χορήγηση της ενίσχυσης:

α) Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως εξαρτώμενα μέλη του υπόχρεου κατά το άρθρο 11 του ν. 4172/2013.

β) Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνουν στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ότι φιλοξενούνται.

γ) Τα φυσικά πρόσωπα που εμπίπτουν στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

δ) Οι φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής.

ε) Τα φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν υποβάλλει οριστικά τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2022.

Για τον προσδιορισμό των ανωτέρω εξαιρέσεων χρησιμοποιούνται τα δεδομένα της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων του φορολογικού έτους 2021, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί κατά την 31η Δεκεμβρίου 2022 και άλλες πηγές.

newpost.gr