Η Παμμακεδονική διευκρινίζει δεν έχει σχέση με Εθνικό Συμβούλιο

«Oποιαδήποτε συσχέτιση της Παμμακεδονικής Ένωσης με το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο είναι ανακριβής», αναφέρει στην ανακοίνωση τύπου που εξέδωσε χθες το Ύπατο Συμβούλιο της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ εκφράζοντας την δυσαρέσκεια σχετικά με την παραπληροφόρηση που έγινε κατά την διάρκεια της εκλογικής συνέλευσης του Εθνικού Συμβουλίου το απόγευμα του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου 2022.

Την δυσαρέσκεια προκάλεσε το βίντεο που αναρτήθηκε στον YouTube και κυρίως οι ισχυρισμοί της έδρας ότι η Παμμακεδονική ‘Ενωση ήταν οικονομικώς τακτοποιημένη και ότι εκπροσωπούνταν στην συνεδρίαση από τον Κωστή Χατζηστεφανίδη.

Η δήλωση της Παμμακεδονικής ήταν απολύτως ευθυγραμμισμένη με την δήλωση του αντιπροέδρου Στέλιου Κυριμλή στις «Αναμνήσεις» περί αποχώρησης της οργάνωσης από το Εθνικό Συμβούλιο προ επτά ετών που συμπεριλήφθηκε στο ρεπορτάζ.

Από αριστερά διακρίνονται οι Χρήστος Βαγγελάτος, Κωστής Χατζηστεφανίδης, Πίτερ Δούκας, Τάσος Κοκαλιάρης, Δημήτριος Κοντολιός, Βασίλειος Ματαράγκας, Νίκος Παφίτης, Παύλος Κοτρώτσιος, Κώστας Βαγγελάτος, Άγγελος Ρουχωτάς, Παύλος Κοτρότσιος, Δημήτριος Καλαμαράς, Νικόλαος Διαμαντίδης, Νίκος Αλυσανδράτος και Θεόδωρος Παυλάκος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης τύπου της Παμμακεδονικής Ένωσης:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την εμπλοκή της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής στις αρχαιρεσίες του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου που έλαβαν χώρα την περασμένη εβδομάδα.

Με την παρούσα δήλωση θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι η οποιαδήποτε συσχέτιση της Παμμακεδονικής Ένωσης με το Ελληνοαμερικανικό συμβούλιο είναι ανακριβής, καθώς η οργάνωση μας από το 2015, ακόμα δεν συμμετέχει στα κοινά του Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου.

Επιπροσθέτως, επειδή αναφέρθηκε στην Γενική Συνέλευση ότι η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής έχει πληρώσει τις υποχρεώσεις της στο ελληνοαμερικάνικο συμβούλιο, αυτό επίσης είναι ανακριβές και ούτε υπάρχουν αποδείξεις προς το αντίθετο.

Θεωρούμε ότι οφείλουν όλοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ανάλογες αναφορές για να μην δημιουργηθούν περιττές παρεξηγήσεις !

Με εκτίμηση,

Το Ύπατο Συμβούλιο της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ».