Φόρουμ Ελληνοαμερικανικών Ομοσπονδιών

Νέα Υόρκη.-  Το Φόρουμ των Ελληνοαμερικανών Ομοσπονδιών εξέπληξε για ακόμη φορά την ομογένεια με την Χριστουγεννιάτικη κάρτα την οποία κοινοποίησε σε όλα τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης.

Πρόκειται για μια αλλιώτικη κάρτα η οποία αντί των υπογραφών του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα φέρει τα ονόματα των Ελληνοαμερικανών Ομοσπονδιών και Ενώσεων και έρχεται να υπενθυμίσει στην ομογένεια ότι «ανήκουν στο «Εμείς» που έλεγε και ο Στρατηγός Μακρυγιάννης.

Η κάρτα είναι λιτή – πλην όμως εμπεριέχει το διάγγελμα των 26 συνολικά Ομοσπονδιών, Ενώσεων και άλλων δευτεροβάθμιων οργανισμών να συνεχίσουν να αγωνίζονται για την πλήρη ενημέρωση της ομογένειας με πλήρη ενότητα και συνεργασία για όλα τα θέματα που αφορούν την ομογένεια και την προάσπιση των εθνικών μας θεμάτων και συμφερόντων.

Το Φόρουμ των Ελληνοαμερικανών Ομοσπονδιών, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι μια από τις νεότερες οντότητες της ομογένειας η οποία έχει ως μότο την ρήση των αρχαίων προγόνων μας «Εν τη Ενώσει η Ισχύς».

Η αυλαία της συλλογικής δράσης άνοιξε με τον διαδικτυακό διάλογο που είχαν στις 3 Δεκεμβρίου 2022 με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη και τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεόδωρο Οικονόμου για το μείζον θέμα της ψήφου των Αποδήμων.

Η περίοδος που μεσολάβησε από τον διάλογο εκείνο ήταν πλούσια σε διαβουλεύσεις και συζητήσεις για το πρόγραμμα των από κοινού δράσεων για το 2023 και ήδη προγραμμάτισαν δύο νέους διαδικτυακούς διαλόγους στις 5 και 14 Ιανουαρίου 2023, αντίστοιχα.

Ο πρώτος διάλογος, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου, θα έχει ως εισηγητή τον εκτελεστικό διευθυντή της του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (Hellenic American Leadership Council (HALC), κ. Έντυ Ζεμενίδη και βασικό θέμα την στήριξη και την προώθηση των ελληνικού και κυπριακού ενδιαφέροντος θεμάτων στις ΗΠΑ.

Ο δεύτερος διάλογος θα λάβει χώρα στις 14 Ιανουαρίου 2023 με κεντρικό εισηγητή τον Τομεάρχη Εξωτερικών, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , κ. Γιώργο Κατρούγκαλο για θέματα ενίσχυσης της συνεργασίας των Ελληνοαμερικανών με το μητροπολιτικό κέντρο.

Παρόμοιοι διάλογοι θα διοργανωθούν στο μέλλον με όλα τα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων και με τον Πρόεδρο της Βουλής και αυτό αν μη τι άλλο έρχεται να υπενθυμίσει και να διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι το Φόρουμ των Ελληνοαμερικανικών Ομοσπονδιών είναι ανεξάρτητο και αδέσμευτο πολιτικά.
Πλην όμως παραμένει δεσμευμένο με την ομογένεια, την Ελλάδα, την Κύπρο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο και θα υπηρετεί με πάθος και αφοσίωση τα συμφέροντά των.

Πηγή/Σχόλια: anamniseis.net