Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Σχολείο του Αγίου Δημητρίου, Αστόρια

Η παραδοσιακή σκηνή της Γεννήσεως, χριστουγεννιάτικα κάλαντα, τραγούδια και χορός από τους μαθητές του Σχολείου του Αγίου Δημητρίου στην Ετήσια Χριστουγεννιάτικη Παράσταση. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ελένη Σακέλλη.

 

Νέα Υόρκη.- Ακόμα και ο άσχημος καιρός δεν μπόρεσε να χαλάσει την εορταστική ατμόσφαιρα, καθώς οι μαθητές του σχολείου του Αγίου Δημητρίου παρουσίασαν την Ετήσια Χριστουγεννιάτικη Παράσταση στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης» (Petros G. Patrides Cultural Center) στην Αστόρια, στις 22 Δεκεμβρίου.

Οικογένεια και φίλοι κατέκλυσαν την αίθουσα για να απολαύσουν το ευχάριστο πρόγραμμα που περιελάμβανε την παραδοσιακή σκηνή της Γεννήσεως, χριστουγεννιάτικα κάλαντα, τραγούδια και χορό από τους μαθητές των διαφόρων τάξεων, καθώς και απαγγελίες για το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων από τη Λέσχη Βιβλίου του Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προσευχή από τον πρωτοπρεσβύτερο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου π. Ανάργυρο Σταυρόπουλο (Fr. Anargyros Stavropoulos) και τον π. Νικόλαο Πάρο (Fr. Nicolaos Paros) και την ψαλμωδία του χριστουγεννιάτικου ύμνου «Η Γέννησή Σου». Η υποδιευθύντρια του Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου Ελένη Καραγιώργου (Helen Karagiorgos) καλωσόρισε τους μαθητές και ήταν η τελετάρχης της βραδιάς. Ευχαρίστησε όλους για τον χρόνο που αφιέρωσαν από το βεβαρημένο πρόγραμμά τους για να παρευρεθούν στην εκδήλωση και στη συνέχεια παρουσίασε τον Δρα Τζον Μπ. Αλφιέρη (Dr. John B. Alfieri), Επιβλέποντα Διευθυντή, για να απευθύνει τους δικούς του χαιρετισμούς.

Κατάμεστη η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Πέτρος Γ. Πατρίδης για την Ετήσια Χριστουγεννιάτικη Παράσταση των μαθητών του Σχολείου του Αγίου Δημητρίου στις 22 Δεκεμβρίου. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ελένη Σακέλλη

Εκείνος τους ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και ευχαρίστησε ειδικώς όλους τους εκπαιδευτικούς «που δούλεψαν τόσο σκληρά, είναι τόσο αφοσιωμένοι, σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για όλες τις σπουδαίες προσπάθειές σας για το καλό των μαθητών, στους κληρικούς, σας ευχαριστώ για την έμπνευση και τη συνεργασία σας, και στη διοικητική ομάδα όλα όσα κάνετε εκτιμώνται».

«Εκ μέρους όλων των διδασκόντων, του προσωπικού και του σχολικού συστήματος του Αγίου Δημητρίου, εύχομαι σε εσάς και τις οικογένειές σας καλά Χριστούγεννα και ό,τι καλύτερο για ένα ευτυχισμένο Νέο Ετος», δήλωσε ο Δρ Αλφιέρη.

Στη Σκηνή της Γέννησης συμμετείχαν οι μαθητές της 6ης και 7ης τάξης καθώς και οι μαθητές του Γυμνασίου, ενώ οι μαθητές της 4ης και 5ης τάξης τραγούδησαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα υπό τη μουσική διεύθυνση του Φύτου Στράτη (Phyto Stratis), η οποία συνόδευσε επίσης τους μαθητές της 2ης τάξης στο τραγουδιστικό και χορευτικό τους νούμερο με τίτλο «Φέρνοντας Χριστουγεννιάτικη Χαρά». Η 4η και η 5η τάξη παρουσίασαν επίσης εορταστικά χορευτικά κομμάτια και η γιορτή ολοκληρώθηκε με τους μαθητές της 12ης τάξης, της Τάξης του 2023, στο χορευτικό φινάλε με τίτλο «Γιορτάζοντας το Νέο Ετος».

Ο μουσικός διευθυντής Φύτος Στρατής με μαθητές του Αγίου Δημητρίου, κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης γιορτής, 22 Δεκεμβρίου Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ελένη Σακέλλη

Σημειώνεται ότι ο Φύτος Στράτης και οι μαθητές του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου του Αγίου Δημητρίου πραγματοποίησαν επίσης εμφάνιση στο «Radio City Music Hall» της Νέας Υόρκης στις 21 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Sounds of Christmas» του Radio City. Ο Στράτης και οι μαθητές ανέβηκαν στη σκηνή ως εναρκτήριο νούμερο των Rockettes, εκτελώντας μια πεντάλεπτη παράσταση α καπέλα πριν ανοίξει η αυλαία του εμβληματικού Χριστουγεννιάτικου θεάματος.

Μαθητές του Αγίου Δημητρίου, κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης γιορτής, 22 Δεκεμβρίου Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ελένη Σακέλλη

Πηγή Ρεπορτάζ/Φωτογραφίες: ekirikas.com