Τα πρόσωπα – κλειδιά των ημερών για τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές, κάθε κόμμα έχει τα πρόσωπα που συγκεντρώνουν έναν πιο βαρύνοντα ρόλο στην εν λόγω μάχη. Η ιδιαιτερότητα της εθνικής κάλπης του 2023 είναι πως έπεται η αυτοδιοικητική.

Άρα οι όποιοι χειρισμοί, πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν και αυτό και προφανώς της δύσκολης εξίσωσης, λύση αναζητά και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Πρακτικά για την μάχη τον πρώτο και βασικό ρόλο έχει ο Αλέξης Τσίπρας.

Εξάλλου εκείνος είναι που θα «κλειδώσει» τα grande ονόματα αλλά και όσους – ες θα πάνε στο Επικρατείας του. Πάντως έχει εικόνα παράλληλα και για το θινκ τανκ από το οποίο επίσης θα αλιεύσει υποψηφίους και με διαύλους του τον Μιχάλη Καλογήρου και τον Κώστα Γαβρόγλου.

Στην Κουμουνδούρου πάντως έχουν εδώ και καιρό συγκροτήσει επιτροπή για τα ψηφοδέλτια με συμμετοχή των: Μιχάλη Καλογήρου, Ράνιας Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη.

Πλήρη εικόνα για μεγάλο μέρος των υποψηφίων που θα ακούσουμε οσονούπω, έχει και η στενή συνεργάτις του Τσίπρα και γραμματέας της ΚΟ, Όλγα Γεροβασίλη (ενίοτε αναλαμβάνει και δύσκολες αποστολές).

Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί και ο ρόλος του Χρήστου Σπίρτζη. Στο πρόσωπο του τέως Υπουργού και λόγω πασοκικών καταβολών, έχει περάσει το μεγάλο μέρος των επαφών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και όχι μόνον.

Θα προσθέταμε εδώ τον Γιάννη Ραγκούση αλλά και τον Δημήτρη Τζανακόπουλου που εξάλλου είχε και μεγάλο μέρος της ευθύνης για τους διαύλους με τις τέως βουλεύτριες του ΜεΡΑ25 Αγγελική Αδαμοπούλου και Φωτεινή Μπακαδήμα που τελικά μεταγράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι μεταξύ εορτών αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η εν λόγω «εκλογική μηχανή» κατεβάζει στροφές. Το αντίθετο.

Μάλιστα η προσεχής ΠΓ του κόμματος θα επικυρώσει μια σειρά προσώπων που θα στελεχώνουν τα συριζαικά ψηφοδέλτια ενώ παράλληλα οι σταθμίσεις, οι μετρήσεις ανά περιφέρεια, ακόμη και οι δυνητικές μετρήσεις προσώπων που έχει δρομολογήσει το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα θα είναι ένα παραπάνω πλέγμα ιεραρχήσεων για τις κάλπες και την ετοιμότητα του κόμματος.

Ακόμη και οι περιοδείες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι πια ενταγμένες στο απόλυτο εκλογικό mood, όπως η πρόσφατη στον Κορυδαλλό (εδώ ξεχώριζαν μαζί του οι νυν βουλευτές της περιοχής όπως ο Τρύφων Αλεξιάδης, η Νίνα Κασιμάτη, ο Γιάννης Ραγκούσης) αλλά και κορυφαία κομματικά στελέχη του Πειραιά όπως ο Χρήστος Φωτιάδης κα.

Όλες αυτές τις ημέρες έρχεται και εικόνα από οργανώσεις του κόμματος από κάθε περιοχή της χώρας σε μια επίσης προσπάθεια να μην μείνει έξω από τις κομματικές διαδικασίες η όλη μάχη αλλά αντίθετα να ενταχθούν οργανικά όσο γίνεται περισσότερα νέα μέλη σε αυτή.

 

Πηγή:in.gr