Οι “μνηστήρες” για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ και τα δεδομένα για τον πιο καυτό παίκτη της αγοράς

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ αποδεσμεύθηκε το βράδυ της Δευτέρας (26/12) από τους Μάβερικς, δεν είναι όμως ακόμη ελεύθερος. Τι ψάχνει, ποιες ομάδες ενδιαφέρονται και ποιες μπορούν να μπουν στη διεκδίκησή του; Το SPORT24 αναλύει τα δεδομένα για τον 26χρονο γκαρντ.

Στις 7 του περασμένου Ιουλίου ενημέρωσε τον Ολυμπιακό ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στο NBA και την αμέσως επόμενη ημέρα οι ερυθρόλευκοι έδωσαν τα χέρια με τον Αϊζέια Κάναν για να καλύψουν το κενό του νωρίς στην offseason. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είχε αποφασίσει να γυρίσει στις ΗΠΑ, αγόρασε σπίτι στο Ντάλας, από το οποίο κατάγεται η σύντροφός του, πέρασε από workout στους Μάβερικς και τελικά στις 24 Ιουλίου ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι τον έβαλε στο δυναμικό του με το καθεστώς του Two-Way Contract.

Πέντε μήνες μετά, οι Μαβς αποδέσμευσαν τον Ντόρσεϊ και εκείνος έγινε αμέσως το πιο “καυτό” όνομα της ευρωπαϊκής αγοράς. Για περισσότερους από έναν λόγους. Ο ομογενής γκαρντ θα περιμένει πάντως μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ώστε να παρέλθει το 48ωρο που δίνει στις υπόλοιπες 29 ομάδες της Λίγκας το δικαίωμα να τον “τσιμπήσουν” από τη δεξαμενή των free agents με το καθεστώς του Two-Way.

Αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον, τότε το βράδυ της Τετάρτης (28/12) ο Ντόρσεϊ θα είναι unrestricted free agent και θα έχει το δικαίωμα να μιλήσει με όποιο club θέλει, στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη, οπουδήποτε θέλει.

Ο Καμπάσο, η Φενέρμπαχτσε κι ο πλειστηριασμός

Για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ του Final Four της EuroLeague (ως starter) και του EuroBasket (επίσης ως starter), το να μένει στη G-League ήταν από σκληρό έως άδικο. Και η συμπεριφορά των Ντάλας Μάβερικς απέναντί του αποδείχθηκε προσβλητική. Του Τζέισον Κιντ για την ακρίβεια, όχι ολόκληρου του οργανισμού, καθώς άνθρωποι με τους οποίους γνωριζόταν από τα πανεπιστημιακά του χρόνια ήταν αυτοί που μεσολάβησαν ώστε να πάρει το Two-Way των 502.000 δολαρίων.

Από τη στιγμή που… δεν έβλεπε φως και από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Καμπάσο στον Ερυθρό Αστέρα, ο Ντόρσεϊ κατάλαβε ότι δεν υπήρχε λόγος για να ξοδεύει άλλο χρόνο στο Ντάλας. Και επειδή στην Ευρώπη υπάρχει σε πολλούς οργανισμούς ανάγκη ενίσχυσης, στην πιο ανταγωνιστική EuroLeague όλων των εποχών, ο ομογενής γκαρντ κατάλαβε ποιο είναι το συμφέρον του. Να γυρίσει στα μέρη μας και να πάρει όσα περισσότερα μπορεί. Σε ρόλο και σε χρήματα, δύο μήνες πριν από τα 27α γενέθλιά του.

Η… πιάτσα βουίζει για τη Φενέρμπαχτσε, καθώς ο Δημήτρης Ιτούδης τον είχε θέσει προτεραιότητά του το περασμένο καλοκαίρι. Οι δύο άνδρες συνεργάστηκαν στην Εθνική, με τον ομοσπονδιακό προπονητή να τον αποθεώνει στα social media στη διάρκεια του EuroBasket, ενώ και ο ίδιος ο Ντόρσεϊ είχε παραδεχθεί δημόσια ότι υπήρξαν επαφές με την ομάδα της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο ότι ασχολείται με την περίπτωση του πρώην παίκτη του, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ αποχώρησε ενώ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και ενώ στο τραπέζι του υπήρχε πρόταση με βελτιωμένες αποδοχές.

Οι Πειραιώτες ενδιαφέρονται ξανά για εκείνον, όμως μία πιθανή υπέρβαση… υπερβάσεων δεν είναι δεδομένο ότι θα ανεβάσει την ομάδα επίπεδο καθώς εκεί μπορούν να προκύψουν άλλα ζητήματα, ισορροπίας και συνοχής.

Η Παρτίζαν είναι επίσης ένα club που θα τον διεκδικήσει, ειδικά μετά από τις προσθήκες που έκανε ο Ερυθρός Αστέρας (Βιλντόσα – Καμπάσο) όμως κι εκεί υπάρχουν ερωτηματικά για το πόσο εύκολα μπορεί να συνυπάρξει ο Ντόρσεϊ με τον Πάντερ, μιας και είναι παίκτες με παρόμοιο στιλ και χαρακτήρα.

Οι πληροφορίες περί ενδιαφέροντος μετά από την εντός έδρας ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα στο ιστορικό ματς της EuroLeague είχαν διαψευσθεί όμως σε αυτή την περίπτωση φαίνεται πως υπάρχει και καπνός και υπάρχει και φωτιά.

Η Αρμάνι Μιλάνο και η Ρεάλ Μαδρίτης υπό προϋποθέσεις θα ασχοληθούν, όμως δύσκολα θα προσφέρουν στον Ντόρσεϊ τον ρόλο που έχει ανάγκη, το ίδιο και η Μπαρτσελόνα η οποία είχε ασχοληθεί με την περίπτωση του ομογενή γκαρντ το περασμένο καλοκαίρι και ίσως επανέλθει στη διεκδίκησή του.

Όσο για τη Μακάμπι και τη Μονακό; Λέγεται πως επίσης ενδιαφέρονται, με τους Ισραηλινούς να έχουν λιγότερα χρήματα από τους Μονεγάσκους, αλλά την ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς να στηρίζεται ήδη σε σπουδαίους γκαρντ όπως ο Μάικ Τζέιμς, ο Ελί Οκομπό κι ο Τζόρνταν Λόιντ. Οπότε κι εκεί το fit δεν μοιάζει ιδανικό.

Περιμένει όπως περίμενε και ο Κώστας…

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (28/12), οι ομάδες που ενδιαφέρονται για τον Ντόρσεϊ μπορούν απλώς να προσεγγίσουν τους εκπροσώπους του και να τους μεταφέρουν τις σκέψεις τους. Από το πρωί της Πέμπτης (29/12), όμως, ο ομογενής γκαρντ θα μπορεί να υπογράψει όπου θέλει, όπως έκανε ο Κώστας Αντετοκούνμπο όταν εξέπνευσε το 48ωρο από την αποδέσμευσή του από τους Μπουλς.

Για τον Ντόρσεϊ, σημασία αυτή τη στιγμή δεν έχει ο ρόλος ή τα χρήματα, αλλά ο συνδυασμός. Θέλει και πρωταγωνιστικό ρόλο και το καλύτερο συμβόλαιο που μπορεί να βρει στην αγορά. Αν δεν υπάρξει αυτό το combo, τότε θα ζυγίσει τα δεδομένα και θα επιλέξει την προοπτική που θα τον ελκύει περισσότερο.

Είτε αυτή βρίσκεται στον Πειραιά, είτε βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, στο Βελιγράδι, στο Μόντε Κάρλο, στο Τελ Αβίβ ή οπουδήποτε αλλού στον μπασκετικό πλανήτη.

Πηγή: sport24.gr