Νέες ταινίες: Από τη Γουίτνεϊ Χιούστον και τη Τζένιφερ Λόπεζ στον Καραβάτζιο

Δύο βιογραφικές ταινίες πρωταγωνιστούν στις ταινίες πρώτης προβολής. Η μία, για την πολυβραβευμένη Γουίτνεϊ Χιούστον, τη σταρ που έγραψε ιστορία στη μουσική, αλλά πάλευε σε όλη της τη ζωή με τους εθισμούς, από τον θάνατο της οποίας συμπληρώνονται εφέτος δέκα χρόνια και η άλλη, για τον κορυφαίο, αιρετικό Ιταλό ζωγράφο Καραβάτζιο, τον καλλιτέχνη με τη μυθιστορηματική ζωή και τον εξίσου μυστηριώδη επί αιώνες θάνατο.

Ακόμη, «Η Ιστορία μιας Μυθιστοριογράφου», η ταινία του Χονγκ Σανγκ-σου που απέσπασε την Αργυρή Άρκτο στη φετινή Μπερλινάλε και Τζένιφερ Λόπεζ σε ρομαντική κομεντί δράσης.

Αυτές είναι οι ταινίες πρώτης προβολής με τις οποίες αποχαιρετούμε κινηματογραφικά το 2022 την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου.

Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody

«Κυρίες και κύριοι, παρακαλώ υποδεχτείτε τη Γουίτνεϊ Χιούστον!». Από το κορίτσι της χορωδίας του Νιου Τζέρσεϊ σε μια από τις πιο πολυβραβευμένες και με τις μεγαλύτερες πωλήσεις τραγουδίστριες όλων των εποχών, η μουσική βιογραφία «I Wanna Dance with Somebody» ξετυλίγει το εμπνευσμένο, οδυνηρό και συναισθηματικό ταξίδι στη ζωή και την καριέρα της ποπ σταρ που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Τη Χιούστον ενσαρκώνει η βραβευμένη με Bafta, Ναόμι Άκι. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Κάσι Λέμονς και το σενάριο ο Άντονι ΜακΚάρτεν, σεναριογράφος των ταινιών «Bohemian Rhapsody», «Η Θεωρία των Πάντων» και «Οι δύο Πάπες». Στο καστ επίσης, οι Στάνλεϊ Τούτσι, Κλαρκ Πίτερς, Ταμάρα Τούνι, Άστον Σάντερς.

Η Ιστορία μιας Μυθιστοριογράφου

Μια μυθιστοριογράφος ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι με προορισμό ένα βιβλιοπωλείο, υπεύθυνος του οποίου είναι ένας νεαρός συνεργάτης της με τον οποίο έχει ξεκόψει. Έπειτα ανεβαίνει σ’ έναν πύργο και συναντά έναν σκηνοθέτη και τη γυναίκα του. Πηγαίνουν μια βόλτα στο πάρκο και γνωρίζουν μια ηθοποιό, την οποία η συγγραφέας προσπαθεί να πλευρίσει για να γυρίσουν μαζί μια ταινία. Οι δυο τους σταματάνε για φαγητό και επισκέπτονται ξανά το βιβλιοπωλείο, όπου συναντάει κάποιους ανθρώπους να πίνουν.

Η ταινία του Χονγκ Σανγκ-σου απέσπασε την Αργυρή Άρκτο στη Μπερλινάλε 2022.

Στη Σκιά του Καραβάτζιο

Ιταλία, 1600 μ.Χ. Ο Μικελάντζελο Μερίζι, γνωστότερος και ως Καραβάτζιο, είναι ένας ιδιοφυής καλλιτέχνης που επαναστατεί ενάντια στους αυστηρούς κανόνες της Συνόδου του Τρέντο σχετικά με τη απεικόνιση θρησκευτικών εικόνων, χρησιμοποιώντας πόρνες, κλέφτες και αστέγους σα μοντέλα για τους θρησκευτικούς του πίνακες. Όταν ο Καραβάτζιο καταδικάζεται σε θάνατο έπειτα από μια μονομαχία ερωτικής αντιζηλίας, ο Πάπας Παύλος Ε’ αναθέτει σε έναν μυστικό πράκτορα του Βατικανού να διεξάγει πλήρη έρευνα γύρω από τον εκκεντρικό καλλιτέχνη, έτσι ώστε να αποφασίσει αν θα του δώσει χάρη. Ο Άνθρωπος-Σκιά ξεκινάει τη μυστική του έρευνα για έναν ζωγράφο ο οποίος συναρπάζει, ταράζει, κι ανατρέπει τα πάντα στη ζωή του, όπως και στην Τέχνη του.

Τον Καραβάτζιο υποδύεται ο Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, στον ρόλο της Σκιάς, που είναι και ο μοναδικός φανταστικός χαρακτήρας της ταινίας, ο Λουί Γκαρέλ, η Ιζαμπέλ Ιπέρ είναι η αριστοκράτισσα Κοστάντσα Κολόνα, που προστατεύει τον καλλιτέχνη σε όλη της τη ζωή.

«Η ταινία φαντάζεται τον σπουδαίο ζωγράφο ως ροκ σταρ, να ζει τη ζωή σα σίφουνας, όπως θα έκανε σήμερα στη Νέα Υόρκη ή το Λονδίνο . Και γι’ αυτό έρχεται στη Ρώμη: το κέντρο του κόσμου, ένα σύμπαν από μετανάστες, πόρνες, ιερείς, προσκυνητές, καρδινάλιους, πρίγκηπες και κακοποιούς. Έναν πλανήτη μεγάλου πλούτου και μεγάλη φτώχιας, με το χρήμα να ρέει από τα παλάτια του, ενώ ζητιάνοι λιμοκτονούν στα σοκάκια του», σημειώνει ο σκηνοθέτης Μικέλε Πλασίντο.

Γάμος μετ′ Εμποδίων

Η Ντάρσι και ο Τομ συγκεντρώνουν τις αξιαγάπητες αλλά πολύ παρεμβατικές οικογένειες του σε ένα εξωτικό προορισμό για τον γάμο τους. Μόνο που η σχέση των μελλόνυμφων γεμίζει σύννεφα και σαν να μην ήταν αυτό αρκετό ξαφνικά γίνονται όλοι θύματα μιας παράξενης ομηρείας. Η φράση «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος αποκτά μια τελείως διαφορετική ερμηνεία καθώς η Ντάρσι και ο Τομ παλεύουν να σώσουν τους αγαπημένους τους, εκτός κι’ αν προλάβουν να σκοτώσουν ο ένας τον άλλο πρώτα.

Τζένιφερ Λόπεζ και Τζος Ντουχάμελ και μαζί τους στο καστ, Σόνια Μπράγκα, (απολαυστική) Τζένιφερ Κούλιτζ, Λένι Κράβιτζ, σε μία ρομαντική κομεντί δράσης για τους φαν της Λόπεζ.

Πηγή:Huffpost.gr