Ουκρανικός πύραυλος S-300 έπεσε στη Λευκορωσία – Δείτε εικόνες

Τα σενάρια που εξετάζονται – Τι συνέβη

Ένας πύραυλος που εκτοξεύθηκε από ουκρανικό πυραυλικό σύστημα S-300 έπεσε στο έδαφος της Λευκορωσίας μεταξύ 10:00 και 11:00 σήμερα, όπως πληροφορήθηκε το BelTA.

Ο επικεφαλής της Λευκορωσίας ενημερώθηκε αμέσως για το περιστατικό. Κατόπιν εντολής του, ομάδα υπαλλήλων της Ερευνητικής Επιτροπής και του Υπουργείου Άμυνας ασχολείται με την εξέταση των αιτιών της πτώσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται δύο βασικά σενάρια: ο πύραυλος έπεσε στο έδαφος της Λευκορωσίας, όπως συνέβη σε ένα πρόσφατο περιστατικό στην Πολωνία, όταν ο πύραυλος δεν πέταξε προς τη σωστή κατεύθυνση, ή ο πύραυλος αυτός καταρρίφθηκε από την αεράμυνα της Λευκορωσίας.

Στο σημείο εργάζονται ειδικοί της Ερευνητικής Επιτροπής, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Άμυνας. Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για θύματα.

Δείτε τις εικόνες που μεταφέρει το Belarus News: 

Τον Νοέμβριο, ο υπουργός Εσωτερικών της Λευκορωσίας, αντιστράτηγος Ιβάν Κουμπράκοφ, ανακοίνωσε την αύξηση της παρουσίας της αστυνομίας στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε στις αρχές Οκτωβρίου ότι οι αρχές του Κιέβου οργάνωναν προβοκάτσιες στα σύνορα και είχαν επιστρατεύσει σε αυτά μια ομάδα έως και 15.000 στρατιωτών. Τόνισε ότι ο στρατός της Λευκορωσίας δεν συμμετέχει στη ρωσική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία και χαρακτήρισε καθήκον του Μινσκ να αποτρέψει τις επιθέσεις στο έδαφός του, ιδίως από την Πολωνία , τη Λιθουανία και τη Λετονία.

Παράλληλα, η Κρατική Επιτροπή Συνόρων της Λευκορωσίας έχει καταγράψει επανειλημμένα προκλήσεις από την ουκρανική πλευρά.

Αναφέρθηκε ότι οι Ουκρανοί διαλύουν δρόμους και γέφυρες, πραγματοποιούν αυξημένες περιπολίες και καταρρίπτουν UAV των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο έδαφος της Λευκορωσίας.