Αλήθεια, τι συμβαίνει στην Ελληνική Δημοκρατία;

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο εμαιλ:

Sotiris Delis *

Πλησιάζοντας στο τέλος του 2022 αναρωτιέται κανείς όταν ακούει η διαβάζει τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού για την ψήφο των ομογενών τι συμβαίνει στην ελληνική δημοκρατία.

Ας υποθέσουμε ότι μπορούσαν να ψηφίσουν δυο εκατομμύρια Έλληνες ομογενείς, το λιγότερο αν όχι ο διπλός αριθμός. Ούτε καν τρεις χιλιάδες!

Ναι το διαβάσατε σωστά. Ούτε τρεις χιλιάδες ψυχές που έκαναν το κόπο και υπέβαλαν αίτηση, άκουσον άκουσον έκαναν αίτηση για να τους δωθεί λέει το δικαίωμα να ψηφίσουν!

Τα χάλια μας!

Αφού πρώτα οι ”εκλεκτοί” της ΒτΕ τα σκέφτηκαν, τα ζύγισαν, τα μέτρησαν στο κατά πόσο δηλ τους συμφέρει ”να επιτρέψουν” στους Ομογενεις να ασκήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα τους δημιούργησαν ενα νόμο ”έκτρωμα” που ο μόνος σκοπός και στο οι του είναι να αποκλείσουν την μισή Ελλάδα που άφησε την χώρα εξ αιτίας τους για να βρει την προοδο και την αξια της ζωής μακρια από τις εστίες τους.

Η πλειοψηφία από αυτούς βρήκε τους δρόμους και πέτυχε τους στόχους. Έγινε δε και η μεγάλη σημαια της Πατριδας, μια άλλη Μεγάλη Πατρίδα στον Κοσμο σεβόμενη την ώρα των προγόνων, τα ήθη, τα έθιμα, την ιστορία και την δημοκρατία μιας Πατριδας που άφησαν οι περισσότεροι εναντια στην θέληση τους.

Και τώρα έρχεται ο αρμόδιος υπουργός και μας λεει πως οι τρεις χιλιάδες των αιτήσεων για ψήφο δημιουργούν την αναγκη σκέψης και διαφορετικών αποφάσεων!

Συγνώμη και με το συμπάθειο κ. υπουργε, η πιστεύετε ότι οι Ομογενεις είναι ανόητοι και δεν μπορούν να σκεφτούν ή εσείς δεν εχετε σκεφτεί και υπολογίσει καλα το ζήτημα και τις μαζικές αντιδράσεις που τώρα φαίνονται στις αποφάσεις σας.

Καλό τέλος λοιπόν στην χρόνια σας να έχετε, ελπίζοντας ο καινουργιος χρόνος να σας φέρει όχι μόνο καλύτερες σκέψεις αλλά και μεγαλυτερο σεβασμο από αυτόν που σήμερα δείχνετε στον παγκόσμιο Ελληνισμό!

* Ο Σωτήρης Δελής είναι επίτιμο μέλος της Σουηδικής Βουλής και επίτιμο μέλος της ΠΑΔΕΕ.