Τα ελληνικά κάλαντα της Πρωτοχρονιάς ακούστηκαν και στη Ζάμπια

Τα παιδιά υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Ζάμπιας Ιωάννης, ο οποίος ευλόγησε και τη βασιλόπιτα

 

Πήραν τα τριγωνάκια και όπως συμβαίνει σε ολόκληρη την Ελλάδα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είπαν τα κάλαντα. Μόνο που τα συγκεκριμένα παιδιά βρίσκονται στην Αφρική, και συγκεκριμένα στη Λουσάκα, την πρωτεύουσα της Ζάμπιας.

Αν και σπαστά, τα ελληνικά τους ακούστηκαν δυνατά. Τα παιδιά υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Ζάμπιας Ιωάννης, ο οποίος ευλόγησε και τη βασιλόπιτα.

Πρόκειται για μέλη της παιδικής χορωδίας του κατηχητικού του ναού Αγίου Βασιλείου, ο οποίος ανήκει στη μητρόπολη.

Ο κ. Ιωάννης, παρουσία κληρικών και συνεργατών της Μητρόπολης, μίλησε στα παιδιά για τον Μέγα Βασίλειο. «Στον κύκλο των μεγάλων ιστορικών μορφών ανήκει και ο Μέγας Βασίλειος της Καισάρειας, του οποίου η ζωή και η δράση δεν σημάδευσε μόνο την δική του εποχή, αλλά και τις επόμενες από αυτήν. Η εικόνα του σεμνού και ασκητικού ιεράρχη που συνδέθηκε με την εορτή της Πρωτοχρονιάς αντικαταστάθηκε σιγά-σιγά από τη πληθωρική μορφή του δυτικού Santa Claus, όχι όμως για λόγους πνευματικούς, αλλά για εξυπηρέτηση υλικών-καταναλωτικών αναγκών και επιχειρηματικών συμφερόντων», εξήγησε.

Και πρόσθεσε: «Ο Μέγας Ιεράρχης Βασίλειος διέθετε μεγάλη παιδεία και ήταν προικισμένος με έξοχες πνευματικές και ηθικές αρετές. Υπήρξε πολύπλευρη προσωπικότητα, αμείλικτος διώκτης κάθε μορφής κοινωνικής αδικίας, υπερασπιστής των αδυνάτων, μέγας διδάσκαλος και θεσπέσιος ρήτορας, άμεμπτος άνθρωπος, αλλά και ένας ακατάβλητος αγωνιστής της πίστεως».

Πηγή:pontosnews.gr