Ορκίστηκαν οι ομογενείς πολιτειακοί γερουσιαστές της Νέας Υόρκης

Νέα Υόρκη. Με τους ομογενείς πολιτειακούς γερουσιαστές να έχουν ήδη ανανεώσει τη θητεία τους, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας συνόδου της Πολιτειακής Γερουσίας της Νέας Υόρκης, η οποία αναμένεται να κληθεί να λάβει κρίσιμες αποφάσεις, σε μια διετία με πολλές ιδιαιτερότητες.

Ο επί χρόνια εκλεγμένος Μιχάλης Γιάνναρης (Michael Gianaris), ανέλαβε εκ νέου αναπληρωτής επικεφαλής, εκφράζοντας την πεποίθηση για μια παραγωγική περίοδο, με ακόμη πιο κομβικά νομοσχέδια στην ατζέντα, που θα διαμορφώσουν την πολιτική κατεύθυνση στην Πολιτεία Νέας Υόρκης.

Μάλιστα, ήδη ο κ. Γιάνναρης εμφανίζεται αποφασισμένος να προωθήσει μια πιο προοδευτική ατζέντα, που αντικατοπτρίζεται και στη δημόσια έκφραση αποδοκιμασίας στην επιλογή της κυβερνήτου Κάθυ Χόκουλ (Kathy Hochul) για τον επικεφαλής του Πολιτειακού Εφετείου, προωθώντας την άποψη πως θα πρέπει να επιλεγεί ένας δικαστικός με διαφορετική οπτική ως προς τις αρχές της ποινικής δικαιοσύνης.

Στη σχετική ανάρτησή του, ο Μιχάλης Γιάνναρης εξήρε, μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι το σύνολο των νεοεκλεγεισών αντιπροσώπων του Δημοκρατικού Κόμματος είναι γυναίκες, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ιστορία της Πολιτειακής Γερουσίας της Νέας Υόρκης.

Ο Μιχάλης Γιάνναρης. Φωτογραφία: Παραχώρηση του ιδίου

Παράλληλα, εκτός από τον κ. Γιάνναρη, τη θητεία τους ανανέωσαν, εύκολα ή δύσκολα και οι Τζέιμς Σκουφής (James Skoufis) και Ανδρέας Γουνάρδης (Andrew Gounardes), οι οποίοι σταθεροποιούν τη θέση τους στην Πολιτειακή Γερουσία, παρά τη διαρκή μεταβολή της πολιτικής συγκυρίας, η οποία, σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν ήταν με το μέρος τους.

Φέτος, ο Ανδρέας Γουνάρδης επανεξελέγη στην 26η Περιφέρεια, η οποία ήταν αρκετά διαφοροποιημένη σε σχέση με το παρελθόν, με αποτέλεσμα, σε ορισμένες συνοικίες, να αποτελεί επί της ουσίας νεοσύστατο υποψήφιο, σε μια κατάσταση που τον οδήγησε να βγει στον δρόμο για επαφή με τους πολίτες σε ανάλογη συχνότητα όπως στο πρόσφατο παρελθόν.

«Ορκίστηκα για να ξεκινήσω την τρίτη θητεία μου στην Πολιτειακή Γερουσία Νέας Υόρκης και την πρώτη μου στην 26η Περιφέρεια. Είμαι ενθουσιασμένος που θα δουλέψω και θα συνεχίσω να μάχομαι για τους ανθρώπους του Μπρούκλιν», ήταν η ανάρτηση του κ. Γουνάρδη.

Ο Τζέιμς Σκουφής κατά την ορκωμοσία του. Twitter/Τζέιμς Σκουφής

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δήλωση του Τζέιμς Σκουφή, ο οποίος εξελέγη στην κομητεία του Οραντζ, σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές συνοικίες της Πολιτείας Νέας Υόρκης εκτός πόλεως, έκαναν στροφή προς πιο συντηρητικούς υποψηφίους.

«Είναι τιμή που ορκίστηκα για τα καθήκοντά μου εκπροσωπώντας τους ψηφοφόρους της κομητείας του Όραντζ. Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στη δουλειά για να διασφαλίσουμε στους κατοίκους κάθε συνοικίας ότι θα έχουν την ισχυρή φωνή που αξίζουν στο Ολμπανι», είπε ο κ. Σκουφής.

Πηγή: ekirikas.com