Αποκάλυψη: Πώς έφτασε στο έγκλημα η 47χρονη στο Μοσχάτο – Πόσα χρήματα είχε δώσει στον 50χρονο

Έως και δύο εκατομμύρια ευρώ μπορεί να είναι τα χρήματα που καταχράστηκε ο 50χρονος ασφαλιστής σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Το κουβάρι των γεγονότων που οδήγησαν την 47χρονη γυναίκα να σπρώξει την καρέκλα του 50χρονου ασφαλιστή, όταν εκείνος έβαλε στο λαιμό του τον αυτοσχέδιο βρόγχο για να δώσει τέλος στη ζωή του, προσπαθεί να ξετυλίξει η Ελληνική Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν το βράδυ της Δευτέρας στην πολυκατοικία της οδού Άνδρου στο Μοσχάτο, αντιλήφθηκαν αμέσως ότι η 47χρονη γυναίκα που τους άνοιξε την πόρτα στο διαμέρισμα του 50χρονου ασφαλιστή είχε σχέση με την αυτοκτονία του.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ» Βασίλης Λαμπρόπουλος, δεν ήταν η μόνη με την οποία ήταν σε αντιδικία το θύμα, καθώς φαίνεται να είχε εξαπατήσει περίπου 20 – 25 πελάτες του, καταφέρνοντας να αποσπάσει χρήματα που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ και ίσως φτάνουν ακόμα και τα 2 εκατ. ευρώ.

Γνώριμοι από παλαιότερα

Αρχικά η 47χρονη είχε δώσει 26.000 ευρώ στον 50χρονο για επενδύσεις στον τομέα των πετρελαιοειδών, λαμβάνοντας κατά διαστήματα κάποια ποσά που αφορούσαν σε κέρδη από τις επενδύσεις.

Όταν εκείνη όμως του ζήτησε πίσω το αρχικό ποσό της επένδυσης που είχε κάνει, εκείνος υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να το δώσει, επικαλούμενος προβλήματα οικονομικής δυσπραγίας. Ωστόσο, της πρότεινε να την βάλει μέτοχο σε μια εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων, με την 47χρονη να το δέχεται.

Λίγο καιρό μετά, ο 50χρονος κατάφερε να πείσει την 47χρονη γυναίκα να του δώσει ξανά χρήματα για επενδύσεις. Αυτή τη φορά μέσω διαδικτύου στον τομέα του forex και των κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η κατηγορούμενη για τη δολοφονία του ασφαλιστή του έδωσε η ίδια 60.000 ευρώ και άλλες 50.000 ευρώ ένα συγγενικό της πρόσωπο, με το συνολικό ποσό που είχε λάβει ο 50χρονος από εκείνη να ξεπερνά τις 130.000 ευρώ.

Το προηγούμενο επεισόδιο

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, το περασμένο Σάββατο μαζί με το συγγενικό της πρόσωπο και άλλα δύο άτομα φέρεται να επισκέφθηκαν το γραφείο του 50χρονου στην Καλλιθέα.

Εκεί υπήρξαν προστριβές και απαίτηση από πλευράς των πελατών να τους επιστραφούν τα χρήματα, με αποτέλεσμα και οι πέντε να οδηγηθούν στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας για να υποβάλλουν μηνύσεις ή να συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών κάποια λύση.

Στο αστυνομικό τμήμα ο 50χρονος τήρησε μια παθητική στάση, με τους αστυνομικούς να αναρωτιούνται αν είχε κάνει χρήση ουσιών.

Δύο ώρες μέσα στο σπίτι

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, στο σπίτι του Μοσχάτου την Δευτέρα η κόντρα μεταξύ του 50χρονου και της 47χρονης κράτησε περίπου δύο ώρες.

Μάλιστα, οι κάμερες που είχε τοποθετήσει σε χώρους του σπιτιού το θύμα κατέγραψαν την ένταση που επικράτησε, με την 47χρονη να του πετά αντικείμενα και να του επιτίθεται.

Η 47χρονη μάλιστα, επιχείρησε να τον απαγχονίσει με ένα σκοινί όμως δεν τα κατάφερε, με τον 50χρονο να δίνει τέλος στη ζωή του ανεβαίνοντας σε μια καρέκλα και περνώντας στο λαιμό του μία ζώνη.

Ωστόσο, τα γεγονότα στο σημείο που άφησε την πνοή του ο 50χρονος δεν καταγράφηκαν από κάποια κάμερα, με την αστυνομία να εξετάζει το ενδεχόμενο να εμπλέκονται και άλλα άτομα στην υπόθεση.