Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς και Ομογένεια

Χαιρετισμό πραγματοποίησε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς  ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Ιωάννης Χρυσουλάκης (17.1.2023) κατά την ενημέρωση από:
1) από τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας «Παιδεία» του Κονέκτικατ της Αμερικής και Πρόεδρο των Ροδιακών Συλλόγων «Απόλλων» ΗΠΑ – Καναδά και Διευθυντή – Καθηγητή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία» στον ακαδημαϊκό χώρο του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ, κ. Ηλία Τομάζο
2) από τους προσφυγικούς συλλόγους του Νομού Πέλλας, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», κ. Ιωάννη Γαβριηλίδη, τον Πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας, κ. Κωνσταντίνο Ιγνατίδη και τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Κρύας Βρύσης Πέλλας «Αλέξανδρος Υψηλάντης», Πατέρα Βασίλειο Τσουφλίδη.
Στην ομιλία του ο κ. Χρυσουλάκης  τόνισε ότι “Το πλούσιο έργο και η εξωστρέφεια των εν λόγω φορέων, μας βρίσκουν αρωγούς, δεδομένου ότι στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας οργανώνουμε και στηρίζουμε δράσεις που προβάλλουν την Ομογένεια ενώ προωθούμε και στηρίζουμε συνέργειες με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή διασύνδεση της Διασποράς με το Μητροπολιτικό Κέντρο.
Ο Ελληνισμός του εξωτερικού αποτελεί πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο.
Η Ελλάδα και ο Ελληνικός Πολιτισμός, η Παιδεία και οι αξίες που αντιπροσωπεύουν, συνεχίζουν να εμπνέουν και να καθοδηγούν τους Έλληνες της Διασποράς.
Κύρια προτεραιότητα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας είναι η διατήρηση της ελληνικής γλώσσας, καθώς και η καλλιέργεια και προβολή της ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού με σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων”.
Γιάννης Χρυσουλάκης
Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας Αγ.Θεόδωρος Γαβράς
Σωματείο Ποντίων Θεσσαλονίκης “Άγιος Θεόδωρος ο Γαβράς”
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Center for Hellenic Studies Paideia at UCONN
Πηγή FB/ICHR.