Νίκη του Τσιτσιπά και άνετα στους 16 του Australian Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανευτυχής μετά την τρίτη του νίκη στο Australian Open. Φώτο: AAP/Joel Carrett

Νίκησαν και στο διπλό τα αδέλφια Τσιτσιπά -Ενδιαφέρον του Στέφανου για αγορά σπιτιού στην Αυστραλία και ευχαριστίες σε Έλληνες και Φιλιππούση.

Άνετα με 3-0 σετ (6-2, 7-6, 6-3) ο Στέφανος Τσιτιπάς κέρδισε τονTallon Griekspoor και προκρίθηκε στους 16 του Australian Open

Στους δύο γύρους που προηγήθηκαν ο Έλληνας πρωταθλητλης απέκλεισε τους Χάλις και Χιτζικάτα, αμφότερους με 3-0 σετ.

Η Μαρία Σάκκαρη θα  αγωνιστεί αργά απόψε (Παρασκευή).

Στο μεταξύ μετά το τέλος του προηγούμενου αγώνα του με τον Αυστραλό τενίστα, Ρίνκι Χιτζικάτα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στη βοήθεια που του δίνει ο Μαρκ Φιλιππούσης, αλλά και στην επιθυμία του να αποκτήσει στο μέλλον ένα σπίτι στην Αυστραλία, την οποία νιώθει σαν πατρίδα του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας πρωταθλητής μετά τη νίκη του:

«Με μεγάλη χαρά αγωνίζομαι στη Rod Laver Arena. Περασαμε πολύ όμορφα με την εθνική ομάδα, δεθήκαμε με την ομάδα. Θα ήθελα να συνεχίσει αυτό μετά το τουρνουά. Έχω ζήσει πoλύ Αυστραλία τις τελευταίες εβδομάδες, μετά πήγαμε στο Περθ και στο Σίδνεϊ. Είναι και η ελληνική κοινότητα εδώ. Όποτε επιστρέφω εδώ νιώθω σαν την πατρίδα και ίσως στο μέλλον να αποκτήσω και ένα σπίτι εδώ».

Ακολούθως, ρωτήθηκε για τον Μαρκ Φιλιππούση και είπε: «Με έχει βοηθήσει ο Φιλιππούσης με το σερβίς, με το βολέ. Τα έχουμε βάλει στο παιχνίδι μου. Είναι ταπεινός, το βλέπετε, έχει ήδη φύγει. Νομίζω ότι μαζί του κινούμαι στη σωστή κατεύθυνση».

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΤΣΙΠΑ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ

Εξάλλου ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τη νίκη του στο μονό, συνεχίζει την πορεία του και στο διπλό του Australian Open μαζί με τον αδερφό του Πέτρο, καθώς επικράτησαν των Ραμάναθαν και Ρέγες Βαρέλα με 2-1 σετ και μάλιστα με ανατροπή 3-6, 7-5, 6-3, μετά από δύο ώρες αγώνα. Η νίκη αυτή είναι η πρώτη νίκη που πέτυχαν τα δύο αδέρφια σε Grand Slam.

Επόμενοι αντίπαλοί τους θα είναι οι Κούλχοφ/Σκάπσκι που είναι και οι επικεφαλής του ταμπλό.

Πηγή:neoskosmos.com