Ήρθαν τα τριπλά self test στα φαρμακεία: Ανιχνεύουν κορωνοϊό, γρίπη και RSV

Προσεχώς θα  φτάσουν στα φαρμακεία self-test και για τον στρεπτόκοκκο.

Τα απλά self test ανήκουν στο παρελθόν, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα κυκλοφορούν τα διπλά self test που αφορούν κορωνοϊο και γρίπη, καθώς συνυπάρχουν ταυτόχρονα.

Παράλληλα, στα φαρμακεία έχουν κάνει κάνει την εμφάνιση τους και τα πρώτα τριπλά τεστ που κάνουν διάγνωση για κορωνοϊο, γρίπη και συγκυτιακό ιό {RSV) έκαναν την εμφάνιση τους στα φαρμακεία.

Ο Σπύρος Νικολαϊδης πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι  η ακρίβεια τους αγγίζει το 99% κι ότι η χρήση τους είναι πολύ απλή.

Μάλιστα, ο κος Νικολαϊδης συμπλήρωσε, ότι προσεχώς θα  φτάσουν στα φαρμακεία self-test και για τον στρεπτόκοκκο.

Πόσο συχνή είναι η ταυτόχρονη νόσηση

Οι ειδικοί σημειώνουν πως κάποιος μπορεί να νοσεί από δύο ιούς ταυτόχρονα. Ο κίνδυνος πολλαπλών λοιμώξεων είναι ιδιαίτερα υψηλός φέτος, με την εμφάνιση πολλών ιών, την ώρα που το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να είναι εξασθενημένο από την πανδημία του κορονοϊού και τα περιοριστικά μέτρα των προηγούμενων δύο ετών, όπως η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Τα παιδιά φαίνεται πως έχουν περισσότερες πιθανότητες για διπλή νόσηση, με τον κίνδυνο να μεγαλώνει όσο πιο μικρά είναι. Ο λόγος που τα παιδιά είναι πιο επιρρεπή σε συν- λοιμώξεις δεν είναι σαφής, αλλά μια αιτία πιθανόν να είναι πως εκτίθενται συνεχώς σε λοιμώξεις του αναπνευστικού, όπως και το ότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν έχει δημιουργήσει την ανοσία που έχουν οι ενήλικες.

Όπως εξηγούν επίσης, οι συν-λοιμώξεις μπορεί να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε ηλικία, ειδικά μεταξύ των ηλικιωμένων και όσων έχουν ασθενέστερο ανοσοποιητικό σύστημα.

Πηγή: newpost.gr