Θέμα κατοχικού δανείου έθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Σολτς

Βερολίνο.- Κεντρικά θέματα της συνάντησης με την οποία η ΠτΔ ολοκλήρωσε την πρώτη επίσημη επίσκεψή της στο Βερολίνο, σύμφωνα με την Ελληνική Προεδρία, επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων, ήταν η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η τουρκική επιθετικότητα, οι πολεμικές αποζημιώσεις το μεταναστευτικό και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Αναφερόμενη στην Τουρκία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε στον κ. Σολτς την πάγια θέση της Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία «το μόνο μέσο επίλυσης διακρατικών διαφορών είναι ο διάλογος με βάση το διεθνές δίκαιο» και δήλωσε ότι η Ελλάδα εκτιμά ιδιαιτέρως τη στάση της Γερμανίας απέναντι στις τουρκικές απειλές, «οι οποίες συνδυάζονται με μια εμπρηστική ρητορική σε πρωτοφανή επίπεδα».

Επίσης, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έθεσε στον συνομιλητή της το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου. Μάλιστα, υπογράμμισε τη σημασία που έχει το θέμα για την Ελλάδα και χαρακτήρισε αναγκαία τη διεξαγωγή σχετικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: Doryforos.org