Κοπή πίτας του Ελληνικού Σχολείου του Σωτήρος Χριστού στο Ράι

Νέα Υόρκη. Το Ελληνικό Σχολείο της κοινότητας του Σωτήρος Χριστού στην πόλη Ράι, της Νέας Υόρκης ξεκίνησε το νέο έτος 2023 με την καθιερωμένη γιορτή για την κοπή της βασιλόπιτας, που έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου, 14ης Ιανουαρίου 2023.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο εφημέριος του ναού, π. Γεώργιος Χαζλάρης, ο οποίος μετέφερε τις ευλογίες του πρωτοσύγκελου της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας και συνάμα ιερατικού προϊστάμενου, π. Ηλία Βίλλη.

Ευχές για το νέο έτος ανέπεμψαν ο διευθυντής του σχολείου Δημοσθένης Τριανταφύλλου, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Αντώνιος Νερούλιας, και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων ( PTO) κ. Πανάγου!

Την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2023, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία το εν λόγω σχολείο θα διοργανώσει την καθιερωμένη γιορτή των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων.

Η φετινή γιορτή, όπως ανέφερε στο μήνυμά του προς τις «Αναμνήσεις» ο διευθυντής Δημοσθένης Τριανταφύλλου, είναι αφιερωμένη στην 100ή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Οι προετοιμασίες, όπως είπε, έχουν ήδη αρχίσει, και οι μαθητές με την βοήθεια των δασκάλων τους θα ξεδιπλώσουν το υποκριτικό και γενικότερα το καλλιτεχνικό τους ταλέντο θα μας ξεναγήσουν νοερά στα γεγονότα που οδήγησαν σε μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές και συνάμα γενοκτονίες.

 

Πηγή:anamniseis.net