Συνάντηση Πατριάρχη Θεοδώρου με Πάπα Φραγκίσκο

Ο Πάπας Φραγκίσκος της Ρώμης ασπάζεται το αρχιερατικό εγκόλπιο του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου κατά την επίσκεψη του στο Βατικανό. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Ρώμη.- Επίσημη επίσκεψη στην έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, στο Βατικανό, πραγματοποίει ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’, κατόπιν προσκλήσεως του Πάπα Ρώμης κ. Φραγκίσκου.

Ο Πατριάρχης το πρωί της 21ης Ιανουαρίου 2023 συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο, στον οποίο παρουσίασε το πολυμερές ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο που αναπτύσσει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας σε ολόκληρη της Αφρικανική ήπειρο, τα αντικειμενικά προβλήματα, ως και τα αναφυόμενα σε αυτό προσκόμματα.

Οι δύο Προκαθήμενοι επεσήμαναν ότι στην παρούσα χρονική περίοδο, όπου ο πόλεμος, όπως συμβαίνει στην αυταρχικώς βαλλομένη μαρτυρική Ουκρανία, η φτώχεια και η εξαθλίωση. Η κλιματική αλλαγή, το προσφυγικό πρόβλημα, η προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου και η κοινωνική ανισότητα, η προστασία της παιδικής ηλικίας και της γυναίκας, ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός, η κρίση αρχών και αξιών ο κοινός αγώνας όλων αποτελεί μονόδρομο, πρωτίστως των πνευματικών ταγών, για την προώθηση της αλληλεγγύης και της αδελφοσύνης των λαών.

Αναμνηστική φωτογραφία από τη συνάντηση του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου με τον Πάπα Φραγκίσκο της Ρώμης στο Βατικανό. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Σ

Στην συνάντηση παρέστησαν ο Καρδινάλιος Kurt Koch, Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας, ο Επίσκοπος Brian Farell και ο Monsignor Andrea Palmieri, Γραμματεύς και Υπογραμματεύς αντιστοίχως του ανωτέρω Συμβουλίου, οι Μητροπολίτες Γουϊνέας Γεώργιος, Μποτσουάνας Γεννάδιος και Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων και η. Αικατερίνη Σοφιανού, Αρχόντισσα του Πατριαρχικού Θρόνου.

Το μεσημέρι ο Πάπας Φραγκίσκος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου.

Πηγή:ekirikas.com