Συνέντευξη της γραμματέως του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, στα «Παραπολιτικά»

Αθήνα.- Συνέντευξη κόλαφος της γραμματέως του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλίας Διαμαντή, στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» είδε το φως της δημοσιότητας το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου, εντείνοντας την πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις αποκαλύψεις κατά ΣΥΡΙΖΑ για μαύρο χρήμα προς δημοσιογράφους και ίδρυση ίδιου τηλεοπτικού καναλιού.

Συγκεκριμένα, η κ. Διαμαντή έχει υποστηρίξει ότι ο κ. Καλογρίτσας χρηματοδοτούσε αφειδώς τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει δικό του τηλεοπτικό κανάλι και δική του εφημερίδα, ισχυρισμοί τους οποίους επανέλαβε η γραμματέας του επιχειρηματία στην υποφαινόμενη συνέντευξη.

Στο πλαίσιο αυτής στα «Παραπολιτικά», η ίδια δήλωσε πως ο Νίκος Παππάς πήγαινε συχνά συνοδευόμενος από τον συνεργάτη του Αρτέμη Αρτεμίου στα γραφεία του κ. Καλογρίτσα, κυρίως για το τηλεοπτικό κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε άλλο σημείο, τόνισε πως για το σχεδιαζόμενο κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ «ο κ. Καλογρίτσας πλήρωνε μισθούς, παρείχε την υποδομή κάθε μορφής, δηλαδή κτίρια γραφείων, απαραίτητο υλικό σε υπολογιστές κ.λπ. και αναζήτηση εξοπλισμού. Ταυτόχρονα ενίσχυε και το κόμμα όσο μπορούσε.

Μεταξύ άλλων, η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα επεσήμανε ότι ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου «κατέθεσα, για μεταφορά χρημάτων από την Κύπρο που έκανε ο ίδιος ο Αρτ. Αρτεμίου. Και αυτό το ξέρω διότι μας ζήτησε όχι μόνο το αυτοκίνητο για να τον πάει στο Μαρούσι, αλλά και συνεργάτες της εταιρείας, για να μην τον κλέψουν στη διαδρομή. Αυτά τα χρήματα κατάλαβα ότι τα είχε φέρει από την Κύπρο».

Επίσης, η ίδια δήλωσε ότι «ο κ. Παππάς διαβεβαίωνε τον κ. Καλογρίτσα ότι τα χρήματα υπάρχουν και θα τα πάρει πίσω. Μάλιστα, άκουσα να ζητά από τον κ. Αρτεμίου να τον διαβεβαιώσει κι αυτός ότι τα χρήματα υπάρχουν. Πράγματι, τον επιβεβαίωσε ο κ. Αρτεμίου ότι εκτός από την Κύπρο υπάρχουν και στην Ελβετία». Την ίδια ώρα, ανέφερε ότι «εδώ και δύο χρόνια έχουν κατατεθεί πέντε SMS που αντάλλαξαν οι Καλογρίτσας και Παππάς στην προανάκριση που διεξήγαγε η Βουλή και δεν αμφισβητήθηκαν ούτε από τους βουλευτές του κόμματος ούτε και, έως προχθές, από τους δικηγόρους του κ. Παππά».

Ανακοίνωση ΝΔ επί των αποκαλύψεων

Για «μια πρωτοφανή οικονομική, πολιτική και μιντιακή υπόθεση διαπλοκής» έκανε λόγο η Νέα Δημοκρατία κατόπιν της συνέντευξης τής επί 40 έτη γραμματέως του κ. Καλογρίτσα, που δημοσιεύτηκε στα «Παραπολιτικά» και δεδομένων των όσων έχουν συλλήβδην αποκαλυφθεί μέχρι τώρα. Σε χθεσινή ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εκπέμπουμε Missing Alert για τον κ. Τσίπρα! Ελπίζουμε να βρεθεί γρήγορα για να απαντήσει στα ερωτήματα που δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε».

Στα εν λόγω ερωτήματα περιλαμβάνονταν τα ακόλουθα: Οσα καταγγέλλονται σχετικά με το κόμμα του και τον στενότερο συνεργάτη του ήταν εν γνώσει του ή όχι; Γίνονταν υπό την καθοδήγησή του ή όχι; Αν είναι ψευδή και συκοφαντικά γιατί δεν έχει μηνύσει τον κ. Καλογρίτσα που χρόνια τώρα λέει τα ίδια, εξειδικεύοντάς τα τις τελευταίες μέρες, δημοσιοποιώντας sms, και μιλώντας για «τόμο» νέων sms; Ποια ήταν η σχέση του ίδιου του κ. Τσίπρα με τον Mr. Offshore, κ. Αρτεμίου, βάσει των καταγγελιών και των μηνυμάτων που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την πλευρά Καλογρίτσα; Ποιος ήταν τελικά ο καθοδηγητής πίσω από αυτό το ιδιότυπο αρχηγείο διανομής μαύρου χρήματος σε κόμμα, κομματικά στελέχη, κομματικά ΜΜΕ και κομματικούς μηχανισμούς προπαγάνδας, που είχε στηθεί, βάσει των καταγγελιών;

Πηγή: «Παραπολιτικά», «ant1news.gr»,ekirikas.com