Ολυμπιακός: Οι προσθήκες των Κανός και Μπουτούτσι αλλάζουν τον αγωνιστικό «χάρτη» του Μίτσελ και της ομάδας

Οι 2 μεταγραφές των εξτρέμ στον Ολυμπιακό εκτός του ότι περιμένει να τον βοηθήσουν αλλάζουν και τον αγωνιστικό προσανατολισμό του Μίτσελ σε σχέση με την ομάδα. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Οι δύο wingers που απέκτησε ο Ολυμπιακός την τελευταία ημέρα των μεταγραφών δίνουν μία άλλη διάσταση της αγωνιστικής κατάστασης στην ομάδα. Η απόκτηση του Κανός – ενός παίκτη που ξέρει καλά ο Μίτσελ και όπως τόνισε και ο ίδιος ο Ισπανός μεσοεπιθετικός μίλησε μαζί του, που είχε δηλαδή επικοινωνία με τον Ίβηρα τεχνικό που του έδειξε πόσο τον υπολογίζει για τον σχεδιασμό του – και του Μπουτούτσι φτιάχνουν μία νέα συνθήκη. Ένα νέο status.

Δεν κάνουν όμως μόνο αυτό. Οι δύο αυτές κινήσεις δείχνουν πως ο Ισπανός τεχνικός πηγαίνει σε μία μετάβαση άλλου αγωνιστικού σχεδιασμού. Σε έναν άλλον σχηματισμό. Από το σχήμα με τα τρία δεκάρια να περάσει – ξανά – σε μία πιο κλασική διάταξη με δύο wingers ή και σε παραλλαγές πάλι με πλάγιους επιθετικούς.

Ναι προφανώς και θα πέσει σημαντικό βάρος και στον Ισπανό και στον Κοσοβάρο κυρίως διότι εκτός των άλλων δεν έπιασαν οι προηγούμενοι ακραίοι επιθετικοί που είχαν αποκτηθεί επίσης για βασικοί (οι Ντε Λα Φουέντε και Μπόουλερ). Ωστόσο και οι δύο έχουν τις… συστάσεις τους (ειδικά ο Σέρτζι Κανός) και η προσδοκία των ανθρώπων του Ολυμπιακού είναι να τους βοηθήσουν στο μέγιστο. Και εάν ο Κανός έχει τις βάσιμες πιθανότητές του για βασικός με το… καλημέρα και ο Κοσοβάρος είναι ένας παίκτης που έκλεισε με στόχο να παίζει και να προσφέρει.

Ο Σέρτζι Κανός προέρχεται από μία αγορά με την οποία ασχολείται χρόνια τώρα ο Ολυμπιακός και προσπαθεί να βρίσκει ευκαιρίες. Είναι δε ένας παίκτης που τον είχε βάλει στο κάδρο του εδώ και μέρες και ενεργοποιήθηκε ως επιλογή ειδικά όταν δεν… περπάτησαν πολύ δύσκολες υποθέσεις όπως του Τοβέν. Η δε διάθεση του Ολυμπιακού να… κυνηγήσει και να επιδιώξει ακόμα και την αγορά του δείχνει το πόσο πίστευαν και πιστεύουν αυτόν τον παίκτη στον πειραϊκό σύλλογο και την προοπτική που βλέπουν.

Ο Μπουτούτσι όπως τελικώς είναι το σωστό – και όχι Μπούτουτσι ή Μπιτίκι – από την άλλη φάνηκε να προκύπτει στην πορεία με τους Ερυθρόλευκους να θεωρούν πως άξιζε να κινηθούν για εκείνον. Ο Ολυμπιακός αναμφίβολα τη χρειαζόταν τη μία προσθήκη εξτρέμ. Την είχε ανάγκη. Τελικώς κατέληξε να έχει δύο νέα πρόσωπα για τα άκρα της επίθεσης.

Οι νέοι εξτρέμ μπορούν να… τσιτώσουν αγωνιστικά και τους… παλιούς

Για το θέμα των εξτρέμ είχαμε ασχοληθεί φυσικά και σε άλλες περιπτώσεις. Για τα δεδομένα που υπήρχαν και για το πόσο… ζορίστηκαν αγωνιστικά οι Μασούρας και Γκάρι Ροντρίγκες διότι είχαν μείνει οι 2 μοναδικοί καθαρόαιμοι εξτρέμ στο ρόστερ.

Και φυσικά για το γεγονός ότι και οι 2 δεν κάνουν μία σούπερ σεζόν και σε μία περίοδο που με άλλα πρόσωπα είχε ξεκινήσει ο Ολυμπιακός και με άλλα εν τέλει πορεύθηκε. Η παρουσία των Κανός και Μπουτούτσι στο έμψυχο δυναμικό των Πειραιωτών θα μπορέσει να… τσιτώσει παραπάνω τόσο τον Μασούρα όσο και τον Γκάρι Ροντρίγκες και να δημιουργήσει έναν πιο καλό και υγιή ανταγωνισμό εντός των… τειχών της ομάδας. Ότι υπάρχει δηλαδή το ενδεχόμενο και ο Έλληνας εξτρέμ αλλά και ο Γκάρι (με τον 2ο πάντως να είχε ψαχτεί μέσω των εκπροσώπων του για μεταγραφή) να ανέβουν ατομικά και γενικά αγωνιστικά εξαιτίας αυτού του ανταγωνισμού που θα προκύψει.

Για τον Μίτσελ και για τον Ολυμπιακό το σημαντικό είναι οι δύο νέοι εξτρέμ να προσαρμοστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και καλά. Να μπουν δηλαδή ανάλογα στο κλίμα, όπως ήδη γίνεται με τον νέο βασικό δεξιό μπακ, τον Ροντινέι αλλά και και με τον Ραμόν, που αποκτήθηκε για την αριστερή πλευρά της άμυνας. Και με τους 2 αυτούς νέους εξτρέμ ο Μίτσελ μπορεί να εφαρμόσει και το κλασικό 4-2-3-1 και το 4-3-3 και ακόμα και το 4-4-2.

Μην ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός έχει μπει σε μία περίοδο που τον περιμένουν δύσκολοι και σημαντικοί αγώνες πριν την έναρξη των play offs. Τους θυμίζουμε ξανά κιόλας…

  • 5 Φλεβάρη με ΠΑΟΚ εκτός στο Πρωτάθλημα
  • 9 Φλεβάρη με ΑΕΚ εκτός στο Novibet Κύπελλο
  • 13 Φλεβάρη με Παναιτωλικό εντός στο Πρωτάθλημα
  • 19 Φλεβάρη με Λαμία εκτός στο Πρωτάθλημα
  • 25 Φλεβάρη με Παναθηναϊκό εντός στο Πρωτάθλημα
  • Το διάστημα 28 Φλεβάρη με 2 Μαρτίου η ρεβάνς με ΑΕΚ στο Novibet Κύπελλο
  • 5 Μαρτίου με Λεβαδειακό εντός στο Πρωτάθλημα
  • 12 Μαρτίου με ΑΕΚ εκτός έδρας στο Πρωτάθλημα
@Photo credits: INTIME
Πηγή: gazzetta.gr