«Να μας έχει ο Θεός γερούς πάντα να ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε»

Μελβούρνη.- Είναι πράγματι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις που είχαν εκλείψει ή περιοριστεί κατά πολύ την τελευταία διετία, λόγω της πανδημίας, επανακάμπτουν η μία μετά την άλλη, φέρνοντας ξανά τη χαρά και την γλεντζέδικη διάθεση στην παροικία μας.

Αύριο Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, ο χορός, το τραγούδι και το καλό ελληνικό φαγητό, θα έχουν την τιμητική τους με δύο τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις, ανοιχτές σε μικρούς και μεγάλους.

Η πρώτη διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ηλικιωμένων Μελβούρνης και Βικτώριας στην παραλία του Rye με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Αυστραλίας. Η Ομοσπονδία προσκαλεί όλους όσοι έχουν διάθεση να απολαύσουν μια μέρα με πολλή μουσική, χορό, ποτό, γλέντι και τραγούδι.

Η δεύτερη εκδήλωση που πραγματοποιείται την ίδια ημέρα είναι το καθιερωμένο μεγάλο πανηγύρι του Coburg που διοργανώνει η τοπική Ενορία της Υπαπαντής του Κυρίου, αμέσως μετά το πέρας της θείας λειτουργίας και μέχρι αργά το απόγευμα, στο ειδικά διασκευασμένο προαύλιο της εκκλησίας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στο πανηγύρι του Coburg θα υπάρχουν πλούσια εδέσματα, ποτά και γλυκά.

Την επιμέλεια της διασκέδασης με απολαυστική ελληνική παραδοσιακή μουσική έχει αναλάβει ο Dj Stelio Kardas.

Οι Έλληνες έχουν στο αίμα τους το τραγούδι και τον χορό και είναι από τους λίγους λαούς που μπορούν να στήσουν ένα αυθόρμητο γλέντι μέχρι πρωίας, με ένα σφηνάκι τσίπουρο, μια ελιά, ένα τυράκι και δυο καλούς φίλους.

Η απομόνωση, η κατήφεια και ο φόβος δεν μας πηγαίνουν. Γι’ αυτό και τώρα που μπορούμε ξανά, ας αδράξουμε την ευκαιρία να βρεθούμε ξανά όλοι μαζί «σε χορούς κυκλωτικούς», με γέλιο και ανεμελιά. Γιατί, μέσα στην αβεβαιότητα της εποχής που ζούμε, δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει, αλήθεια…