Ο Πασχαλάκης σταμάτησε τα πάντα στην Τούμπα

Ο Λουτσέσκου που έκανε τα πάντα, οι πρωταθλητές που αν παίξουν έτσι με την ΑΕΚ την Πέμπτη θα έχουν θέματα, ένα ματς που δεν ήταν… κρύα σούπα και δυο ομάδες που συνεχίζουν αγκαζέ, αλλά αυτός ο μήνας μάλλον θα τις σημαδέψει.

Κρύα σούπα δεν ήταν το ματς κι ας πάγωναν τα πάντα στην Τούμπα. Και οι δυο έφυγαν ικανοποιημένοι, χωρίς να πρέπει να είναι και τόσο. Λόγω της βαθμολογίας το γράφω. Φέρθηκαν στο φινάλε σαν αγγλικές ομάδες.

Οι “ερυθρόλευκοι” αγκάλιασαν τον τερματοφύλακά τους και αποχώρησαν. Οι “ασπρόμαυροι” χειροκρότησαν και χειροκροτήθηκαν από την κερκίδα. Και αποχώρησαν και αυτοί.

Γκολ δεν είδαμε σε αυτό το ματς. Θα μπορούσαν να σημειώσουν; Οι Θεσσαλονικείς από νωρίς, αλλά ο Πασχαλάκης είπε “όχι”. Και σε φάσεις που ίσως να κινδύνευε πιο πολύ, οι αντίπαλοί του, του έκαναν πλασεδάκια. Από την άλλη, όσο άντεξε ο Χάμες υπήρχε ένας παίκτης να τον νιώσει η άμυνα του ΠΑΟΚ. Όλοι οι άλλοι ή έτρεχαν να αμυνθούν ή ήταν κατώτεροι των περιστάσεων.

Ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά παθητικός για Ολυμπιακός. Όμως έδειξαν να γνωρίζουν τα μείον τους και πάσχισαν να τα προφυλάξουν. Ξαφνιάστηκαν στην αρχή του ματς, όπου δέχθηκαν σφυροκόπημα. Μετά ήταν πιο υποψιασμένοι και απλά διαχειρίστηκαν καταστάσεις. Για μια ομάδα με τόση ποιότητα μπροστά και τόσα θέματα πίσω, ένα 0- 0 δεν είναι λογικό. Στο ποδόσφαιρο όμως όλα μπορούν να συμβούν και τα… κουλούρια δεν ήρθαν τυχαία.

Ο Λουτσέσκου έκανε όλα αυτά που έπρεπε να κάνει για να πάρει το παιχνίδι. Αυτούς είχε, αυτούς έβαλε. Πίεσαν πολύ στο ξεκίνημα. Μετά το 25′ όχι. Και στο δεύτερο μέρος έζησαν με ξεσπάσματα. Σπαθιά να καταπιεί ο Ρουμάνος δεν γίνεται. Ο Μίτσελ από την δική του πλευρά πήγε με ένα από τα συνηθισμένα σχήματα, η ομάδα του πέρασε δύσκολα στο 25λεπτο και χάρη στον Χάμες πήγε να κάνει ζημιά. Όλα αυτά ως την ανάπαυλα. Στο δεύτερο ημίχρονο οι “ερυθρόλευκοι” δεν ανησυχήσαν τον Κοτάρσκι…

Χάφ που έβλεπαν τον Νάρεϊ

Αν ο στόχος του Λουτσέσκου ήταν να σοκάρει τους πάντες στην αρχή, πραγματικά το κατάφερε, απλά δεν είδε τους παίκτες του να βάζουν γκολ. Ή πιο σωστά, όλοι ίσως να σοκαρίστηκαν εκτός από τον άνθρωπο που για πολύ καιρό ήταν άρχοντας στην Τούμπα.

Γυρνώντας λοιπόν στο παλιό του σπίτι ο Πασχαλάκης έσωσε την ομάδα του από βέβαια τέρματα, την ώρα που η κόκκινη άμυνα τα είχε χαμένα. Οι γηπεδούχοι πέρναγαν για πλάκα τις μπάλες μέσα στην περιοχή των πρωταθλητών και έβρισκαν τελικές φάσεις. Αλλά και τον Πασχαλάκη.

Ο Νάρεϊ έπαιρνε μπάλες για να παιδέψει τον Ρέαμπτσουκ και το έκανε απλά και εύκολα. Ο ΠΑΟΚ εύκολα μετέφερε την μπάλα στην περιοχή και έχανε την μια ευκαιρία μετά την άλλη. Και το μεγαλύτερο πρόβλημα των Πειραιωτών ήταν ότι κανείς μα κανείς στα χαφ του Ολυμπιακού δεν μπορούσε να μαρκάρει.

Έτσι, κατά κύματα εμφανίζονταν ασπρόμαυρες φανέλες , με τον Κωσταντέλια να οργώνει και τον Νάρει να βγαίνει ανάμεσα στις γραμμές του Ολυμπιακού και να κάνει τα δικά του… Παπασταθόπουλος και Ντόη έχουν ακούσει πολλά , αλλά σε αυτό το ματς δεν πήγαν άσχημα και υπήρχαν στιγμές που απέναντί τους, υπήρχαν περισσότεροι αντίπαλοι.

Σούτ-προπόνησης

Και ενώ ο ΠΑΟΚ έδειχνε αφεντικό, ήρθε το δοκάρι του Χάμες να δείξει ότι η μπάλα μπορεί να τιμωρήσει. Γιατί στο υπέροχο διάστημα των Θεσσαλονικέων, οι Πειραιώτες βρήκαν δοκάρι με τον Κολομβιανό. Ήταν και η στιγμή που όρισε και το… φρενάρισμα του ΠΑΟΚ. Ήταν λογικό το να μην μπορεί για 45 λεπτά να έχουν οι παίκτες του ίδιο τέμπο.

Ο Ολυμπιακός βρήκε και ένα δώρο από τον Ντάντας όμως ο Μασούρας προτίμησε να πασάρει στον Χουάνγκ και ενώ ο Χάμες πιστεύω είχε περισσότερες πιθανότητες να βρει στόχο. Το ματς γενικά είχε αγωνιστικές εντάσεις. Από την μια πλευρά για να γίνει “χαμός” έπρεπε να βρει την μπάλα ο Νάρεϊ δεξιά. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός δεν είχε καθόλου παιχνίδι από τα πλάγια, ενώ και τα κεντρικά του χαφ προσπαθούσαν περισσότερο να βοηθήσουν πίσω παρά μπροστά.

Ο Χάμες ήταν ο μοναδικός που μπορούσε πραγματικά να απειλήσει και ο Ολυμπιακός για να έβρισκε κάτι ακόμη καλύτερο θα έπρεπε να υπάρξει και έξτρα απειλή προς τον Κοτάρσκι. Αυτό θα γινόταν με δυο περιπτώσεις. Ή από τον πάγκο ή αν ανέβαιναν τα κεντρικά χαφ. Με τις αρχικές συνθήκες ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος και είχε τις επισκέψεις του στην κόκκινη μεγάλη περιοχή και με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Όμως οι τελικές επιλογές ήταν… προπόνηση για τον Πασχαλάκη.

Γκέλα και έμπνευση

Ο Ολυμπιακός κακά τα ψέματα, δεν μπορούσε να χτίσει. Πάλευε να βρει μπάλα από ανάκτηση μετά από βολέ του Πασχαλάκη ή κάποια μακρινή ενός στόπερ. Όσες φορές κράτησαν την μπάλα, πάγωσαν και τον ρυθμό, όμως επαναλαμβάνω από το αρχικό σχήμα η ομάδα πήρε ελάχιστα.

Ο Ντάντας ήταν τρομερός. Ήταν παντού, ανεβοκατέβαινε το γήπεδο με άνεση και ήταν αυτός που έφερνε σε πλεονεκτική θέση τους συμπαίκτες του. Κουράστηκε και βγήκε για να μπει ο Σβάμπ. Ο Μίτσελ έβαλε τον Κανός στην θέση του Μασούρα. Εκείνη την ώρα αν έβγαζε και τον Μπιέλ δεν θα του έλεγε κανείς κάτι. Το έκανε αργότερα, στέλνοντας τον Κανός στην θέση του (δεξιά) και παίζοντας ουσιαστικά με δυο μπακ αριστερά (Ρέαμπτσουκ- Ραμόν).

Οι αλλαγές ήρθαν μαζεμένες από τους δυο πάγκους αλλά όσο πέρναγε η ώρα, περισσσότερο είδαμε φάση από γκέλα, παρά από έμπνευση. Μπορεί η ισοπαλία να μην άρεσε και στους δυο, αλλά πάντα η επιβίωση μετράει πάνω απ’ όλα όταν ένα ματς πλησιάζει στο τέλος. Ο Κανός (με παρουσιαστικό παίκτη δεκαετίας των ρομαντικών χρόνων του αθλήματος) δεν μπορεί να κριθεί στην πρώτη συμμετοχή του. Όλοι οι άλλοι κρίνονται.

Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν έχει ηρεμήσει από τα θέματά της (εξαιρώ τον Ροντινέι που είναι κανονικότατο επιθετικό και δυνατό μπακ), αλλά ο Ντόη και ο Παπασταθόπουλος δεν ήταν αρνητικοί στο ματς. Ο ΠΑΟΚ είχε πολλά από όσα δουλεύει εδώ και καιρό ο Λουτσέσκου, όμως του έλειψε το σημαντικότερο που υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Το γκολ… Ο Ρουμάνος έβαλε όσους μπορούσαν να του δώσουν επίθεση. Όσους μπορούσαν να του φέρουν έστω ένα τέρμα.

Συνεχίζουν αγκαζέ!

Και οι δυο έμειναν πιο πίσω βαθμολογικά από τους δυο… Αθηναίους. Έχουν από ένα μεγάλο ματς αυτόν τον μήνα και μάλιστα εντός έδρας. Ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό. Η μάχη συνεχίζεται, αλλά σίγουρα αυτός που θα κέρδιζε θα έστελνε ηχηρό μήνυμα στον “μαγικό” κόσμο της Super League. Δεν το κατάφερε κανείς.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Στο ματς του πρώτου γύρου, οι Θεσσαλονικείς χωρίς να πιάσουν παρόμοια αοπόδοση, είχαν κερδίσει. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να γίνει πολύ καλύτερος και όχι μόνο για το πρωτάθλημα. Την Πέμπτη θα βρεθεί στην ΟΠΑΠ αρένα όπου η ΑΕΚ πιέζει πολύ περισσότερο απ’ ότι ο ΠΑΟΚ. Για να δούμε…

Πηγή: sport24.gr