Τουρκία, Σεισμός- Ασφαλείς οι Έλληνες της ποδοσφαιρικής ομάδας της Γκαζιαντέπ, αλλά σοκαρισμένοι

Φωτο: Ο Νίκος Καρύδας, conditioning coach της ποδοσφαιρικής ομάδας της Γκαζιαντέπ

Ο Νίκος Καρύδας, γυμναστής της Γκαζιαντέπ, μιλάει στο SPORT24 για τις στιγμές που ακολούθησαν τις δονήσεις των 7.8 και των 6.7 Ρίχτερ στην Ανατολική Τουρκία. Ασφαλής και ο Στέλιος Κίτσιου, που εκμεταλλεύθηκε το ρεπό και δεν βρίσκεται στην πόλη.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Ανατολική Τουρκία τα ξημερώματα της Δευτέρας (6/2), μετά από τις τεράστιες σεισμικές δονήσεις των 7.8 και των 6.7 Ρίχτερ που συντάραξαν όλη την Ανατολική Μεσόγειο.

Το SPORT24 αναζήτησε με αγωνία τους Έλληνες της Γκαζιαντέπ, τον ποδοσφαιριστή Στέλιο Κίτσιου και τον γυμναστή Νίκο Καρύδα, ο οποίος πρόλαβε να βγει από το διαμέρισμά του και να μείνει ασφαλής στο αυτοκίνητό του την ώρα που οι τοπικές αρχές προειδοποιούσαν για την συνέχιση της σεισμικής δραστηριότητας.

Δεν θυμάμαι τη στιγμή που ξύπνησα από τον σεισμό, τα έβλεπα όλα μέσα στον ύπνο μου. Ήταν τόσο έντονο το ταρακούνημα που δεν μπορούσα να το πιστέψω” είπε στο SPORT24 ο πολύπειρος Νίκος Καρύδας με θητεία σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Άρη, Ηρακλή, Εθνική Ομάδα και αρκετές ομάδες του εξωτερικού και πρόσθεσε: “Έχω ζήσει μεγάλους σεισμούς παλαιότερα στην Ελλάδα, στην Πάτρα, αλλά αυτό δεν το έχω συναντήσει. Κουνιόταν όλο το κτίριο για ένα λεπτό, για δύο λεπτά! Μέχρι να βάλω τα ρούχα και τα παπούτσια μου, μέχρι να πάρω τα απαραίτητα, υπήρχε σεισμική δόνηση. Το επίκεντρο είναι 45 λεπτά μακριά, αλλά σε τέτοιες στιγμές δεν ξέρεις τι να κάνεις“.

Ο Στέλιος Κίτσιου εκμεταλλεύθηκε το ρεπό της ομάδας και δεν βρίσκεται στην πόλη, η οποία έχει τεράστιες ζημιές όπως και πολλές ακόμη που βρίσκονται στην περιοχή καθώς οι δονήσεις έγιναν αισθητές και στη Συρία, αλλά και στον Λίβανο, την Κύπρο και το Ισραήλ.

Σύμφωνα με όσα μας είπε ο Νίκος Καρύδας, ασφαλείς είναι και οι Ερόλ Μπουλούτ – Μάριο Γκαλίνοβιτς που επίζης ζουν στην Γκαζιαντέπ.

Πηγή: sport24.gr