Στις ομογενειακές συνοικίες της Νέας Υόρκης οι Πανομογενειακές για την Παρέλαση

Την απόφαση οι Πανομογενειακές να βγουν και εκτός Σταθακείου Πολιτιστικού Κέντρου, προκειμένου να προσεγγίσουν και ομογενείς άλλων κοινοτήτων, που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταβαίνουν την Πέμπτη το βράδυ στην Αστόρια, ανακοίνωσε η Επιτροπή Παρέλασης, κατά την πανομογενειακή συνέλευση αυτής της εβδομάδας.

Ειδικότερα, ο συμπρόεδρος της Επιτροπής, Δήμος Σιώκης, τόνισε ότι εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα για τις επόμενες πανομογενειακές, που θα πραγματοποιηθούν σε διαφορετικές συνοικίες, αρχής γενομένης από τον Αγιο Νικόλαο Φλάσινγκ, στις 23 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε πως την επόμενη εβδομάδα δεν θα πραγματοποιηθεί πανομογενειακή, λόγω των εορτασμών της ημέρας της Τσικνοπέμπτης, οι οποίες θα μπορούσαν να θεωρηθούν αποτρεπτικές για τη συμμετοχή του κοινού.

Επιπλέον, έγινε γνωστό ένα πρώτο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, σε συνέχεια των αναφορών που είχαν γίνει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα. Κατόπιν τούτου, γνωστοποιήθηκε ότι θα υλοποιηθεί η πρόταση του πρόεδρου της Επιτροπής Παρέλασης, Φίλιπ Κρίστοφερ, για πραγματοποίηση εκδήλωσης στην Πλατεία Αθηνών (Athens Square Park) στην Αστόρια, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, η οποία και θα σηματοδοτήσει την έναρξη των παράλληλων εκδηλώσεων της παρέλασης.

Την επόμενη ημέρα, στις 26 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί διπλή επιμορφωτική διάλεξη για την εθνική επέτειο, με το πρώτο θέμα να αφορά στην επιρροή των φιλελλήνων στην Ελληνική Επανάσταση και το δεύτερο τα όπλα και τις φορεσιές του 1821, ενώ οριστικά και αμετάκλητα η 1η Απριλίου θα είναι και η ημερομηνία διεξαγωγής των καλλιστείων για την ανάδειξη της «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία».

Σχετικά με το δείπνο στο «Χίλτον», το οποίο αποτελεί, εκτός των άλλων, και μια σημαντική πηγή χρηματοδότησης για την παρέλαση, ανακοινώθηκε ότι έχει ήδη καταβληθεί η προκαταβολή, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δεξίωση παρουσία των Τελεταρχών, αλλά και των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς. Τονίστηκε δε ότι το ποσό των μεγάλων χορηγών για το τραπέζι ανέρχεται στις 5000 δολάρια, ενώ τα μεμονωμένα εισιτήρια που θα εκδοθούν θα είναι 300 και θα έχουν τιμή στα 250 δολάρια.

Τέλος, γνωστοποιήθηκε ότι η αφίσα της φετινής παρέλασης είναι ήδη έτοιμη, ενώ η φοιτητική νεολαία, λαμβάνοντας τον λόγο, έθεσε, με τη σειρά της, τον οργανισμό στη διάθεση της Επιτροπής Παρέλασης, προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη συνεργασία και συντονισμός.

Πηγή:ekirikas.gr