Aegean Sea Lines: Δρομολόγηση του επιβατηγού «Άνεμος» στις Δυτικές Κυκλάδες

Τα νησιά θα αποκτήσουν καθημερινή συγκοινωνία με τον Πειραιά, σχεδόν όλο τον χρόνο.

Υπερθεματίζουν για την δρομολόγηση του επιβατηγού – οχηματαγωγού «Άνεμος» της Aegean Sea Lines στις Δυτικές Κυκλάδες οι δήμαρχοι Σίφνου, Μήλου και Σερίφου.

Σύμφωνα με κοινή τους επιστολή προς τον υπουργό ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη αναφέρουν ότι θέλουν: «να σας επιβεβαιώσουμε την απόλυτη ανάγκη για την άμεση αποδοχή του αιτήματος ώστε να λυθεί οριστικά το ακτοπλοϊκό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας με τα δρομολόγια των συμβατικών πλοίων».

«Τα τελευταία χρόνια», επισημαίνουν στην επιστολή τους, «στη γραμμή των Δυτικών Κυκλάδων υπάρχει μόνο ένα συμβατικό πλοίο, το Ε/Γ-Ο/Γ «Διονύσιος Σολωμός», το οποίο πράγματι εξυπηρετεί τα νησιά μας με συνέπεια και υπευθυνότητα, όμως δεν επαρκεί, αφού ολόκληρο το χρόνο, όπως γνωρίζετε, οι πληρότητες του garage του αγγίζουν το 100% σε κάθε δρομολόγιο, ενώ το καλοκαίρι είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση των επιβατών και των οχημάτων, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις των νησιών να έχουν σοβαρές απώλειες εσόδων.

Με τη δρομολόγηση αυτού του μεγέθους πλοίου, όπως το «Άνεμος», και με το πρόγραμμα των δρομολογίων που κατατέθηκε, λύνεται σε απόλυτο βαθμό το παραπάνω πρόβλημα, ενώ παράλληλα τα νησιά μας θα αποκτήσουν καθημερινή συγκοινωνία με τον Πειραιά, σχεδόν όλο τον χρόνο, αντί των τριών δρομολογίων που εκτελούνται «σήμερα» εβδομαδιαίως -εκτός τουριστικής περιόδου-, με αυτονόητο τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι είτε στο θέμα της υγείας είτε στο θέμα της τροφοδοσίας είτε στις μετακινήσεις τους».

Πηγή:naftemporiki.gr