Η Αρχιεπισκοπή Καναδά για τους σεισμοπαθείς

Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά Σωτήριος με εγκύκλιό του κάνει έκκληση στην κοινότητα και την Ομογένεια του Καναδά να συμβάλλουν οικονομικώς για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων της Τουρκίας και της Συρίας. Τονίζει πως «ιδιαίτερα εμείς οι Ελληνες, οι οποίοι γνωρίζουμε τις διαθέσεις του προέδρου της Τουρκίας κ. Ερντογάν έναντι της αγαπημένης μας πατρίδας Ελλάδας, πρέπει να δείξουμε ανωτερότητα και να αποδείξουμε, ότι είμαστε αληθινοί Ορθόδοξοι χριστιανοί και να βοηθήσουμε με την ψυχή μας και την καρδιά μας εφαρμόζοντας την Ορθόδοξη χριστιανική πίστη μας».

Υπογραμμίζει πως «χρειάζεται να βοηθήσουμε τους συμπάσχοντες αδελφούς, είτε χριστιανοί είναι αυτοί, είτε μουσουλμάνοι, είτε ανήκουν σε άλλη θρησκεία. Ολοι είναι παιδιά του ενός Θεού και δεν πρέπει να κάνουμε καμία διάκριση».

Στην εγκύκλιο αναφέρει: «Με την παρούσα μου παρακαλώ να περιαχθεί δίσκος σε όλες τις εκκλησίες μας στον Καναδά, για να βοηθήσουμε τους πάσχοντες αδελφούς μας στην Τουρκία και στη Συρία.

Το ποσό το οποίο θα συγκεντρωθεί να σταλεί αμέσως στην Ι. Αρχιεπισκοπή μας, ώστε να αποσταλεί στους πάσχοντες αδελφούς μας.

Παρακαλώ τους αδελφούς ιερείς να αναγνώσουν την επιστολή μου αυτή στους Ι. Ναούς και να φροντίσουν, ώστε να περιαχθεί ο δίσκος.

Παρακαλώ επίσης, τις Φιλόπτωχες Αδελφότητες, όλους τους ελληνικούς Συλλόγους, τους Αρχοντες του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου και όλους τους ευλαβείς χριστιανούς, οι οποίοι δεν θα τύχει να είναι στην εκκλησία την Κυριακή αυτή, να αποστείλουν τη δωρεά τους απευθείας στην Ι. Αρχιεπισκοπή μας.

Παρακαλώ όλους να ενεργήσετε αμέσως και με χριστιανική Ορθόδοξη συνείδηση, ώστε ο έρανος αυτός να επιτύχει. Η συμπαράσταση και βοήθεια των πασχόντων συνανθρώπων μας είναι καθήκον όλων μας, ιδιαίτερα όμως, στην περίπτωση αυτή πρέπει να αποδείξουμε, ότι είμαστε πραγματικοί Ορθόδοξοι χριστιανοί».

Πηγή: ekirikas.com