Μελίνα Τραυλού: Συναντήθηκε με τους κορυφαίους ηγέτες της παγκόσμιας ναυτιλίας

Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού και μέλη του διοικητικού συμβουλίου είχαν εποικοδομητικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του ICS, Emanuele Grimaldi, την Πρόεδρο της BIMCO, Sabrina Chao, τον πρόεδρο της INTERTANKO, Paolo d’Amico, παρουσία και του προέδρου της INTERCARGO και Γραμματέα της ΕΕΕ, Δημήτρη Φαφαλιού.

Σε αυτή τη συνάντηση κορυφής, στην Αθήνα, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διεξοδικά σημαντικά θέματα που απασχολούν τη διεθνή ναυτιλία.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Μελίνα Τραυλού, στο συνέδριο της Capital Link, όπου δόθηκε η αφορμή να συναντηθούν οι κορυφαίοι παράγοντες της παγκόσμιας ναυτιλίας, επισήμανε τα εξής:

«Ιστορικά, ανεξαρτήτως των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ναυτιλία, οι άνθρωποι της καταφέρνουν τα ανταπεξέλθουν στις ιδιαιτερότητες κάθε εποχής, προστατεύοντας τον τρόπο λειτουργίας του παγκόσμιου οικοσυστήματος. Η ελληνική ναυτιλία είναι ταυτώνυμη με την αξιοπιστία και την τεχνογνωσία, όπως συμβαίνει και τώρα, με την ενεργειακή μετάβαση. Η δέσμευσή μας για απανθρακοποίηση, για παράδειγμα, είναι γεγονός. Ωστόσο, υπάρχουν δύο προϋποθέσεις: πρώτον, οι παραγωγοί ενέργειας, οι πάροχοι και τα ναυπηγεία πρέπει να προσφέρουν βιώσιμες, έτοιμες προς χρήση λύσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο. Και, δεύτερον, η ασφάλεια οφείλει να αποτελεί προτεραιότητα, έτσι ώστε τόσο οι ναυτικοί μας, όσο και το περιβάλλον, να μην κινδυνεύσουν.

Η κλιματική αλλαγή απαιτεί παγκόσμιες λύσεις, και ο IMO είναι ο μόνος φορέας που μπορεί να τις προσφέρει. Η ναυτιλία μας πρέπει να παραμείνει ήρεμη και να κοιτάζει μπροστά, για την ευημερία του ίδιου μας του πλανήτη.»

Πηγή:mononews.gr