Αναβλήθηκε η δίκη των Παιδιών του Ιβάν Σαββίδη

Ο Γιώργος και Νίκος Σαββίδης κατηγορούνται για ηθική αυτουργία σε εκβίαση σε βαθμό κακουργήματο

_________________________________________________

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ

Αναβλήθηκε η δίκη των παιδιών του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, του Γιώργου και Νίκου Σαββίδη καθώς πριν από λίγο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δίκαζε στην αίθουσα 347 στον τρίτο όροφο, αποφάσισε να δώσει νέα ημερομηνία για τις 14 Μαίου του 2024. Τα παιδιά του Ιβάν είναι κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία σε εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος.

____________________________________________________

Η ώρα της κρίσης για τα παιδιά του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, τον Γιώργο και τον Νίκο Σαββίδη, έφτασε. Αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και στην αίθουσα 347 στον τρίτο όροφο, γίνεται η δίκη του καθώς είναι κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία σε εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος.

Η υπόθεσή του είναι νούμερο 27 στο πινάκιο του δικαστηρίου, και κανείς δεν γνωρίζει αν θα εκδικαστεί ή θα πάρει αναβολή, αλλά σε κάθε περίπτωση οι Γιώργος και Νίκος Σαββίδης καλούνται να απολογηθούν και κινδυνεύουν με βαριά ποινή αφού πρόκειται για κακούργημα.

Υπενθυμίζεται ότι οι γιοι του Ιβάν Σαββίδη κατέστησαν κατηγορούμενοι με αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, από τις 24/6 του περασμένου έτους.

Η κατηγορία –ηθική αυτουργία σε εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος- σε βάρος του Γιώργη και του Νίκου Σαββίδη αφορά την υπόθεση της πυρπόλησης του αυτοκινήτου της συζύγου του μάνατζερ ποδοσφαιριστών Ιωάννη Ευαγγελόπουλο το 2015 και των απειλών που αυτός δέχτηκε στη συνέχεια, σε μια περίοδο που διαπραγματευόταν νέο συμβόλαιο για τον ποδοσφαιριστή Εργκούς Κάτσε, που από τη δικογραφία αποδίδονται σε εγκληματική οργάνωση εκβιαστών την οποία προσέγγισε παράγοντας τότε του ΠΑΟΚ, ο Σπύρος Μηλιωρίδης, ενεργώντας σύμφωνα με το κατηγορητήριο ως ενδιάμεσο πρόσωπο για λογαριασμό των Γιώργη και Νίκου Σαββίδη.

Πολύ σοβαρές κατηγορίες δηλαδή για τους γόνους μιας πολύ μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας της χώρας, με τεράστια επιρροή. Ενδεχόμενη καταδίκη τους θα προκαλέσει όπως αντιλαμβάνεται κανείς σεισμό στο Πανελλήνιο.

Πηγή: in.gr