Σάκκαρη – Γκαρσιά 2-1: Στα ημιτελικά του Qatar Open με φινάλε θρίλερ

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του Qatar Open, αφού απέκλεισε στα προημιτελικά μια μεγάλη αντίπαλό, την Καρολίν Γκαρσιά.

Η Μαρία Σάκκαρη άντεξε στην αντεπίθεση της Καρολίν Γκαρσιά και μετά από σπουδαία μάχη σχεδόν τριών ωρών, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Qatar Open, θέτοντας νοκ-άουτ τη Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η 27χρονη Ελληνίδα, ήταν ψύχραιμη στο κρίσιμο tie-break του 3ου set και πανηγύρισε τη 2η συνεχόμενη πρόκρισή της σε ημιτελικά WTA διοργάνωσης, όπου την Παρασκευή (17/2), θα αντιμετωπίσει τη Νο2 του ταμπλό, Τζέσικα Πεγκούλα.

Με σκορ 6-2, 6-7(5), 7-6(5), η Σάκκαρη πανηγύρισε την 1η νίκη της καριέρας της στο Η2Η με τη Γκαρσία (3-1 πλέον) και έφτασε τις 11 νίκες μέσα στο 2023, επιβεβαιώνοντας πως διανύει φοβερή εβδομάδα στη Μέση Ανατολή, με την 3η διαδοχική της επικράτηση, κόντρα σε τενίστρια του Top25.

Αν και δεν κατάφερε να “κλειδώσει” τη νίκη της στο tie-break του 2ου set, όπου προηγήθηκε με 5-4 και είχε τις μπάλες στα χέρια της για δυο σερβίς, η Μαρία μπήκε στο decider και έπαιξε πολύ σταθερό τένις. για να βρει στο τέλος τη νίκη, στις λεπτομέρειες.

Με 77/111 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς της ολοκλήρωσε την αναμέτρηση η νικήτρια, που κράτησε ανέπαφο το σερβίς της σε ολόκληρη την αναμέτρηση!

Η Γκαρσιά τελείωσε το ματς με 0/3 ευκαιρίες για break, δείγμα της φοβερής ημέρας στην οποία βρέθηκε η Σάκκαρη.

Με 2/5 break points ολοκλήρωσε τον αγώνα η Ελληνίδα, που κέρδισε 4/5 από τους τελευταίους πόντους του καθοριστικού tie-break, ώστε να πανηγυρίσει τη σπουδαία νίκη επί της Γαλλίδας.

Με αυτό το αποτέλεσμα, η Μαρία υπερασπίστηκε την πορεία που έκανε πέρυσι στη Ντόχα, μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού (αποκλείστηκε από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια, Σφιόντεκ) και πλέον, μπορεί μόνο να κερδίσει από την παρουσία της στο Κατάρ.

Πηγή: sport24.gr