ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: “Ημέρα” δεν τους Δίνουμε να τους Δώσουμε ψήφο;

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Κοίτα να δεις που στο τέλος θα πιστέψουμε ότι οι Απόδημοι είναι όλοι κι όλοι  πέντε-έξι χιλιάδες νοματαίοι, όσοι, δηλαδή, γράφτηκαν στους εκλογικούς καταλόγους στα προξενεία για να ψηφίσουν! Ή ότι στην Αυστραλία είναι σαράντα όλοι κι όλοι ομογενείς, όσα και τα …παλληκάρια της Λιβαδειάς!

Και γι αυτές τις πέντε-έξι χιλιάδες γινότανε τόση φασαρία τόσα χρόνια τώρα για να ψηφίζουν;  Για τις 5-6 χιλιάδες μας πήγαν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια; Η Μακρυνίτσα  έχει περισσότερους ψηφοφόρους, που λέει ο λόγος. Καλέ, τα χρόνια που τους φόρτωναν στα αεροπλάνα, στα καράβια και στα τρένα και τους κουβαλούσαν δωρεάν στην Ελλάδα για να «σταυρώνουν» τους πολιτευτές ήταν πολλοί περισσότεροι! Αφού να σκεφθείτε, από τα απλήρωτα εισιτήρια των κομμάτων «μπατίρισε» η Ολυμπιακή!..

Βέβαια,  ένα ερώτημα κρίσιμο –όσο και αυτονόητο- είναι το εάν έχει κάποιος απογράψει πόσοι είναι οι Ελληνικής καταγωγής πολίτες του κόσμου. Ουδείς. Ποτέ! Άρα και ουδείς γνωρίζει. Όλοι μιλάμε κουτουρού. Στο περίπου. Πάνω-κάτω κλπ.  Ούτε αυτούς που  έφυγαν με την οικονομική κρίση καταγράψαμε! Και θέλουμε να γυρίσουν! Στη χώρα που απεχθάνεται τη έρευνα ζούμε, την ομογένεια θα ψάχναμε; Εξάλλου, όταν την χρειαζόμαστε …μας βρίσκει εκείνη!

Ακόμα, όμως, και αυτό το «περίπου» τρόμαζε, ως φαίνεται, το ΚουΚουΕ και τον Σύριζα και βάλανε χειρόφρενο, με χρονικά και φορολογικά  εμπόδια, στο δικαίωμα συμμετοχής αποδήμων στις εκλογές! Αλήθεια, έχει ερωτηθεί ποτέ η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής αν είναι συνταγματικό να σου λένε, αν δεν κάνεις φορολογική δήλωση δεν ψηφίζεις; Αλλά είπαμε, στην Ελλάδα δεν ερευνούμε… Ούτε ρωτάμε… Αποφασίζουμε!

Και η Κυβέρνηση, αφού δέχθηκε αυτό που δεν ήθελε γιατί το ΚΚΕ το ήθελε, τώρα που βλέπει  ότι τον νόμο δεν τον θέλουν οι Απόδημοι, υπόσχονται να τον αλλάξουν γιατί, λέει, χορεύουν οι λίγοι και οι πολλοί έμειναν εκτός πίστας… Και επειδή στερνή μου γνώση να σ΄ είχα πρώτα, περάσαμε στην άλλη άκρη και οραματιζόμαστε τώρα μέχρι και ηλεκτρονική ψήφο γι αυτούς που δεν τους επιτρέπουμε ούτε καν να πλησιάσουν σε κάλπη!

Καλέ, μην τους ακούτε, εντάξει είναι ο Νόμος, μια χαρά. Λίγοι και καλοί, που λένε. Κορωνοϊό έχουμε είναι ώρες για στριμωξίδι;

Άλλωστε, σκεφθείτε, λέει, να ψήφιζαν μισό εκατομμύριο απόδημοι! Θα βγάζαμε κυβέρνηση απόδημου ελληνισμού! Που εδώ ένα υπουργείο ζητάνε χρόνια τώρα οι άνθρωποι -κι αυτό για την προκοπή του τόπου- και ούτε στον ύπνο τους δεν τους το δίνουν! Διότι, σου λένε, άμα σας κάνουμε δικό σας υπουργείο, θα θέλετε και δικό σας υπουργό! Και άμα έχετε δικό σας υπουργό, θα ζητήσετε και δική σας πολιτική στρατηγική. Για πολυδιασπάσεις είμαστε τώρα; Στη γειτονιά μας; Όπου μυρίζει μπαρούτι;

Δεν πειράζει. Αρκεί που έφτιαξαν Επιτροπή διακομματική στη Βουλή. Για να αποδέχεται και να υπόσχεται χωρίς και να πραγματοποιεί! Δεν δεσμεύουν, λέει, την Κυβέρνηση οι αποφάσεις της.  Όχι που φταίει η διακομματική. Αυτή μιά χαρά τα λέει και τα αποφασίζει. Το πολιτικό Σύστημα μπάζει… Πανταχόθεν.

Έτσι, τους υποσχέθηκαν και Ημέρα Απόδημου Ελληνισμού! Μια που το υποσχέθηκαν και μια που το έκλεισαν ερμητικά στα κυβερνο-ερμάρια πας και τους ξεφύγει από καμιά χαραμάδα και το δουν άξαφνα μπροστά τους σαν εφιάλτη σε ταινία τρόμου!

Εδώ που τα λέμε, γιατί καλέ Ημέρα Απόδημου Ελληνισμού; Σάματις έχει προσφέρει τίποτα στην πατρίδα ο Απόδημος Ελληνισμός; Αστεία Πράγματα. Ούτε καν το ότι αποτελούσε για δεκαετίες την μόνη πηγή εισοδήματος της χώρας μαζί με τη ναυτιλία και τον τουρισμό τους αγγίζει!

‘Αλλωστε, ως θα έλεγε και ο Καραγκιόζης, ε, και αφού δεν τους δίνουμε «Ημέρα», επιστολική ψήφο να τους δώσουμε; Να νομίζουν οι άνθρωποι ότι τους κογιονάρουμε; Ή ότι τους εκμεταλλευόμαστε;