Τσικνοπέμπτη: Όλη η Ελλάδα μια ψησταριά – Κέφι, τραγούδι και χορός από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Πάτρα

Το γλέντι ξεκίνησε από νωρίς το πρωί, οι ψησταριές είχαν πάρει φωτιά και το κέφι όλο και  φούντωνε.

Το γλέντι της Τσικνοπέμπτης είχε ξεκινήσει από νωρίς χθες και συνεχίστηκε μέχρι τελικής πτώσεως. Τεράστιες ψησταριές είχαν στηθεί απ΄άκρη σ άκρη στη χώρα και ένα τεράστιο υπαίθριο πάρτι έχει στηθεί όπου το κρέας υπάρχει άφθονο όπως επίσης το κρασί και ο χορός.

Στο χώρο απέναντι από τη Βαρβάκειο τα κάρβουνα στις ψησταριές άναψαν από νωρίς και εκατοντάδες πολίτες – Αθηναίοι και επισκέπτες στην πρωτεύουσα – έκαναν την βόλτα τους για να «τσικνίσουν» και να πάρουν έναν μεζέ με σύμμαχο τον καλό καιρό. Περισσότερα από 500 κιλά κρέας ψήθηκε φέτος από τους καταστηματάρχες και μοιράζεται στους πολίτες που συμμετέχουν στο γλέντι.

Στη Θεσσαλονικη το γλέντι καλά κρατεί

Άκρως εορταστική είναι η ατμόσφαιρα και στη Θεσσαλονίκη από το πρωί με το κέντρο της πόλης να είναι γεμάτο κόσμο. Ωστόσο, στη συμπρωτεύουσα το κέφι συνεχίζεται μέχρι κι αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr τα περισσότερα καταστήματα εστίασης είναι γεμάτα από πελάτες, με την μουσική να παίζει συνεχώς στη διαπασών, και όλοι να ακολουθούν τους ξέφρενους ρυθμούς, αλλά και να συνεχίζουν το ψήσιμο, αφού… η όρεξη περνάει από το στομάχι.

 

Συγκεκριμένα, το αδιαχώρητο επικρατεί στα Λαδάδικα με χιλιάδες κόσμου να έχουν πλημμυρίσει τα κλαμπ, στήνοντας ένα άνευ προηγουμένου πάρτι στην καρδιά του κέντρου.

Κέφι, τραγούδι χορός στη Λάρισα

Αλλά και οι Λαρισαίοι γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη αφού από νωρίς το μεσημέρι μικροί και μεγάλοι – αρκετοί με αποκριάτικες στολές – μαζεύτηκαν στην Κεντρική πλατεία, όπου το γλέντι φούντωσε για τα καλά. Το κέφι μάλιστα ήταν μεγάλο και τις απογευματινές ώρες.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, μουσικές στη διαπασών, χοροί, ποτά και φυσικά τα νόστιμα εδέσματα των παραδοσιακών ψησταριών συνθέτουν ένα σκηνικό ευφορίας που αποτυπώνεται στα χαμόγελα και την πολύ όμορφη διάθεση.

 

 

Στους ρυθμούς της Τσικνοπέμπτης και η Πάτρα

Το γλέντι καλά κρατεί και στην Πάτρα όπου πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία. Σύμφνα με το thebest.gr, oι «Γκιντίκι», το εκλεκτό παραδοσιακό μουσικό σχήμα δίνoυν κέφι και χαρά, αυτή την ώρα, στην πλατεία Γεωργίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Τσικνοπέμπτης.

 

Πηγή: skai.gr